Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Szavazási kisokos – hova menjek, mit vigyek magammal?

2022. április 3. 4:00
A választás napján percről percre tudósítunk a fejleményekről, de először is tisztázzuk: mire lesz szükségünk a szavazáshoz?

Hol szavazhat? Alapesetben a lakhelyéhez tartozó szavazókörben – erről korábban levélben kapott értesítőt. Amennyiben ma nem tartózkodik itthon, lehetősége volt átjelentkezni az ország egy másik szavazókörébe, ebben az esetben az átjelentkezés során megjelölt kört kell felkeresnie. Amennyiben ön külföldön van, de rendelkezik hazai lakcímmel, előzetes jelentkezése alapján a legközelebbi külképviseleten voksolhat. Ebben az esetben szavazólapját a magyarországi lakcíme szerinti választókörzetbe szállítják, és itt bedobják egy felbontatlanul hagyott urnába, ezzel biztosítva a választás névtelenségét.

Mit vigyen magával? A választásokon lakcímkártyával és érvényes fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igazolhatja magát. A korábban postán kapott értesítőt nem kell magával vinnie, az csak tájékoztató jellegű. 

Meddig szavazhat? A szavazókörök reggel hatkor nyitnak és este hétkor zárnak. A szabály szerint aki záráskor sorban áll, annak még lehetősége lesz voksolni, este hét után azonban már nem lehet beállni a sorba.


Az első részvételi adatokat fél nyolc körül várhatjuk, ettől kezdve a vehiren percről percre tudósítunk a nap legfontosabb eseményeiről.

vehir.hu
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.