2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Szavazási kisokos – hova menjek, mit vigyek magammal?

2022. április 3. 4:00
A választás napján percről percre tudósítunk a fejleményekről, de először is tisztázzuk: mire lesz szükségünk a szavazáshoz?

Hol szavazhat? Alapesetben a lakhelyéhez tartozó szavazókörben – erről korábban levélben kapott értesítőt. Amennyiben ma nem tartózkodik itthon, lehetősége volt átjelentkezni az ország egy másik szavazókörébe, ebben az esetben az átjelentkezés során megjelölt kört kell felkeresnie. Amennyiben ön külföldön van, de rendelkezik hazai lakcímmel, előzetes jelentkezése alapján a legközelebbi külképviseleten voksolhat. Ebben az esetben szavazólapját a magyarországi lakcíme szerinti választókörzetbe szállítják, és itt bedobják egy felbontatlanul hagyott urnába, ezzel biztosítva a választás névtelenségét.

Mit vigyen magával? A választásokon lakcímkártyával és érvényes fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igazolhatja magát. A korábban postán kapott értesítőt nem kell magával vinnie, az csak tájékoztató jellegű. 

Meddig szavazhat? A szavazókörök reggel hatkor nyitnak és este hétkor zárnak. A szabály szerint aki záráskor sorban áll, annak még lehetősége lesz voksolni, este hét után azonban már nem lehet beállni a sorba.


Az első részvételi adatokat fél nyolc körül várhatjuk, ettől kezdve a vehiren percről percre tudósítunk a nap legfontosabb eseményeiről.

vehir.hu

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.