2023. június 5.
//
Fatime névnap

Fontos útvonal újult meg Lókúton

A községet átszelő Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. Most teljes hosszában, közel 5 km-en kapott új burkolatot a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

A Magyar Közút a Magyar Falu Program keretében újította meg a bakonyi község fő ütőerének számító Bem utcát. A beruházás meghatározó az 500 fős Lókút életében, hisz mostantól Zirc és Veszprém felé is könnyebbé vált az autózás.

-A főút megújítása szimbolikus jelentőséggel is bír nagyböjt idején– fogalmazott a vasárnapi útádadón Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid polgármester. Mint mondta, régi álom valósult meg Lókúton, hisz a Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. A választókerület jelenlevő parlamenti képviselője, Ovádi Péter kiemelte: a Magyar Közút munkájának köszönhetően a lókútiak mosantól egy minőségi változást tapasztalhatnak, ami a közlekedést illeti.

Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.

A beruházást végző Magyar Közút 1630 km-t kezel a megyében. Fekete János megyei igazgató elmondása szerint a kisebb falvakra eddig mindig kevesebb pénz jutott a központi költségvetésből, ám a kormányzati Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült forrást szerezni az 4,8 km hosszú Bem utca útburkolatának teljes megújítására.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára.
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Pénzesgyőr mellett a Gerence patakban véletlenül bukkantak rá azokra a csontokra, amelyek a szakértő szerint már kétszáz éve heverhettek ott.