Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C

A veszprémi börtönbe látogatott az alapvető jogok biztosa

2022. március 26. 11:44 // Forrás: Veszprém Megyei BVI
Utoljára közel négy éve tett látogatást az alapvető jogok biztosa a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A delegáció élén álló alapvető jogok biztosát a Biztosi Kabinet és a Nemzeti Megelőző Mechanizmus öt munkatársa kísérte el, akiket az intézet vezetője az országos parancsnokkal együtt fogadott – számolt be a látogatásról weboldalán az intézet. 

Fotó: Veszprém Megyei BVIFotó: Veszprém Megyei BVI

Az intézet parancsnoka elsőként prezentációval egybekötött tájékoztatást adott az intézet történetéről, aktuális helyzetéről és általános működéséről. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok országgyűlési biztosa és munkatársai ezt követően bejárták mindkét objektumot, figyelmük elsősorban az elítéltek elhelyezésére, a velük való bánásmódra, kapcsolattartásuk biztosítására, az aktuális járványügyi helyzetre, valamint a személyi állomány munkakörülményeire irányult. A bejárás során látottak, valamint a személyi állomány tagjaival és fogvatartottakkal folytatott beszélgetések, interjúk alapján megbizonyosodhattak a jogszerű, törvényes működésről.

Fotó: Veszprém Megyei BVIFotó: Veszprém Megyei BVI

A program végén az alapvető jogok biztosa és munkatársai elismerően nyilatkoztak az általuk tapasztaltakról, az intézetben folyó szakmai tevékenységet magas színvonalúnak ítélték meg, ahol a kiemelkedő tárgyi adottságok mellett felkészült, képzett és motivált személyi állománnyal, valamint a fogvatartási körülményekkel elégedett fogvatartottakkal találkoztak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.