Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kátyúzik, buszmegállót épít, várakat ment a Kutyapárt Veszprém megyében

2022. március 25. 11:06
Intergalaktikus árvácskákat ültettek Veszprém több pontjára, illetve cigicsikk gyűjtő állomásokat is kihelyeztek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt közleményében foglalta össze, hogy milyen társadalmi tevékenységet végeztek az elmúlt időszakban Veszprém megyében. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Veszprém megyei jelöltjei és passzivistái jól teljesítettek az aláírásgyűjtés során, mind a négy körzetben sikerült összegyűjteni megfelelő számú aláírást – bárhogy is nézzük, ez már több, mint 2/3. Így április 3-án az országos listán túl pártunk jelöltjeire egyéniben is lehet majd szavazni Veszprémben, Várpalotán, Ajkán és Pápán is.  

Megyei szervezetünk tevékeny munkával képviseli évek óta a politikától szokatlan nézetet, miszerint jobb megoldani a problémákat, mint csak beszélni róluk. Számos olyan dologra hívjuk fel ezáltal a figyelmet, ami alapvetően az önkormányzat feladata lenne, csak valahogy mindig megfeledkeznek róla. Tesszük mindezt viccesen, hasznosan és/vagy szépen.

Helyi akcióink középpontjában az elmúlt időszakban Ajka állt. A Petőfi Sándor utcában például növényesített buszmegállót építettünk, hogy kellemesebb környezetben várakozhassanak az utazni kívánó emberek (és növények). Az Ifjúság utcai buszmegállót durván megrongálták, a padot széttörték, a plexit átlyukasztották és horogkeresztet égettek bele – igazán szomorú látvány volt, amivel az önkormányzat nem foglalkozott. Mi kicseréltük a padot, a szomorú plexit pedig Ajka nevezetességeit jelölő térképpel fedtük be. Így a feledékenyebb helyiek és a városba látogató évi sok millió turista is könnyebben tud tájékozódni, ráadásul önkényuralmi jelképeket sem kell nézegetni!

A Móra Ferenc utcában egy lépcsőház bejárata előtt önkormányzati megbízásra történtek munkálatok, amik után egy tetemes kráter maradt hátra. Ezt az önkormányzat ígéreteik ellenére hónapokig nem számolta fel. Jöttünk hát mi: aszfaltoztunk, az elkészült felületre pedig egy Basky alkotás is került, amolyan graffiti habként a beton tortán.

Graffiti vonalon tovább haladva, az Alkotmány utcánál lévő, meglehetősen ronda betontömböt poszt-kubista/szupermatista mintákkal díszítettük (fiatalabbak ezt valószínűleg minecraftos graffitiként azonosítanák), így reményeink szerint már kevésbé ronda. Az Ajkához közeli Somló lépcsőt is felújítottuk, bizonyos részeit kicseréltük, így már kevésbé balesetveszélyes és csúnya.

A József Attila utcánál lévő buszpályaudvar egyetlen nyilvános WC-je soha nem üzemelt, ezért zárva tartásának ötödik évfordulójára tartottunk egy szülinapi bulit, reménykedve, hogy ezzel felhívjuk a városvezetés figyelmét a problémára (ha már a hivatalos bejelentések sikertelenek voltak). Mi nagyon jól éreztük magunkat, ingyensör helyett volt ingyen pezsgő, WC alakú torta, zene és tánc, azonban az illemhely sajnos ezt követően sem nyitotta meg kapuit. Talán majd a 10. szülinapon!

Pártunk országos megmozdulásához csatlakozva a Sport utcában mi is lámpás felvonulást tartottunk, hogy rávilágítsunk a közvilágítás hiányosságaira, leginkább arra, hogy a meglévő lámpák jelentős része nem működik (pedig nem is az Elios korszerűsítette őket). Rendeztünk egy kormánypárti szimpátia tüntetést is, mert megsajnáltuk őket, hiszen folyton ellenük tüntetnek. Itt többek között 4000 óra túlmunkát és kevésbé független bíróságokat követeltünk. Sajnos ebben az esetben úgy tűnik, végre hallgattak ránk...

Veszprém városában a gerillakertészkedésen volt a hangsúly. Galambok segítségével üres betonládákba palántáztunk, a Kétfarkas Bertalan Űrvácska Kísérleti Telepen kitenyésztett intergalaktikus árvácskákból is ültettünk a város több pontjára, illetve cigicsikk gyűjtő állomásokat is kihelyeztünk. Pártunk számára fontos alapigazság, hogy a dohányzás rossz, de a szemetelés még rosszabb. 

Kampánypénz-tékozló forrásainkból is részesült a környék. Például két várat is segítettünk megmenteni! A Pécselyen lévő Zádorvárat és a bándi Essegvárat is Rósánékötékás támogatásból kezdték el újjáépíteni, régészetileg feltárni, konzerválni. A Márkói Nyugdíjas Egyesület „Örökzöld” nevű néptánc csoportjának segítettünk fellépő ruhákat vásárolni, Ajkán is volt karmesterjáték, illetve mozgó nyári napközi a gyerekeknek. Az idei tékozló körben pedig a barangi, lakosok által létrehozott és nagyon népszerű könyv-váró buszmegálló fog felújításra és kibővítésre kerülni. 

A választásig hátralévő időszakra is sok mindennel készülünk, érdemes nyitva tartani a szemeket és hegyezni a füleket (ez kutyákra és lovakra is érvényes)!

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

 

Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.