Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új bölcsődével gazdagodott Balatonalmádi

2022. március 24. 8:32
Összesen 66 kisgyermek számára kínál minden igényt kielégítő bölcsődei szolgáltatást az új Magocskák Bölcsőde Balatonalmádiban. Az uniós forrásból megvalósuló beruházás sok szülőnek is segítséget nyújt, hogy visszatérjenek a munka világába, miközben gyermekeik ideális környezetben vannak.

Balatonalmádi önkormányzata a korábban óvodának helyt adó Bajcsy-Zsilinszky út 29-31. szám alatti két épület – a Kánya villa és a mellette található lapostetős épület – átalakításával valósította meg uniós forrásból, a TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00020 projekt keretében a bölcsődei fejlesztését.

Ahogy szerda délután az átadóünnepségen Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a környéken folyamatosan növekszik a gyermeket vállalók aránya, így egyre nagyobb igény mutatkozott a bölcsődei szolgáltatások bővítésére is, amivel őt is sokan megkeresték a fogadóóráin. A Balatonalmádiban megvalósuló fejlesztés most ebben jelent nagy előrelépést.

Kontrát KárolyKontrát Károly

Az öt csoportból álló új bölcsőde a tervek szerint júniusban kezdheti majd meg a működést, erről már Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere beszélt, aki kiemelte, hogy a pályázatot még a város korábbi testülete nyújtotta be, így elmondható, hogy igazi csapatmunkával és összefogással valósulhatott meg ez a régóta várt beruházás, amiben helyi civil szervezetek és intézmények is részt vettek.

Kepli LajosKepli Lajos

Az ünnepélyes átadón jelen volt Kovácsné Bárány Ildikó, bölcsődei miniszteri biztos is, aki beszédében méltatta az új bölcsődét és a szakembereket, akik a gyermekekkel fognak foglalkozni. Mint mondta, ez a beruházás is kiválóan illeszkedik a magyar kormány családtámogatási politikájához, hiszen az országnak a gyermekek jelentik a jövőt, akik a balatonalmádiéhoz hasonló modern bölcsődékben jó körülmények közt, biztonságban és vidám környezetben tudnak fejlődni.

A kormány egyébként 177 milliárd forintot biztosított bölcsődefejlesztésekre az elmúlt években. 2010-hez képest pedig 70%-kal emelkedett a bölcsődei ellátást biztosítók aránya az országban és már közel háromszor annyi településen érhető el ez a szolgáltatás, mint korábban. Ezekkel az adatokkal egyenesen arányosan a bölcsődébe járó gyermekek is 70 ezerrel többen vannak 2010-hez képest. Veszprém megyében 2010-ben 21, ma 44 helyen van bölcsőde.

A Magocskák Bölcsődében nem csak az épületet alakították át bölcsődének, hanem új bútorokkal és a gyermekeknek szükséges eszközökkel is megtöltötték. Beckerné Sabján Ottilia, intézményvezető ezekre is kitért, majd hangsúlyozta, a bölcsődében 20 hetes kortól 3 éves korig nevelik a gyermekeket. Az első 3 év fontos a gyermekek életében, ezért szakszerű nevelést szeretnének megvalósítani, a gyermekközpontú, családias, szeretetteljes, biztonságos és érzelmi biztonságot nyújtó nevelést fognak biztosítani. Hozzátette, 16 új bölcsődei dolgozót vesznek majd fel.

A beruházás összesen 550 millió forintba került, ezt a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os intenzitással tudta igénybe venni az önkormányzat. A kivitelező a Kuti és Fia kft. volt, amelynek a részéről Kuti Attila, ügyvezető azt mondta, tavaly szeptember végén volt a munkaátadás és már az első körben látszódott, hogy nem lesz egyszerű dolguk, mert ráfért a felújítás az épületekre. A villaépület teljes egészében megújult, a külső falak maradtak meg csupán. A másik épület szereket kész volt, de bővítették és energetikailag is felújították. Az udvaron a mai kornak megfelelő játékok lesznek elhelyezve: biciklis pályák, homokozó, napvitorlák. Ezek mellett akadálymentessé alakították ki, valamint napelemeket is felszereltek a tetőre.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.