Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bölcsődével gazdagodott Herend

2022. március 23. 15:00
A már meglévő Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde bővítésével 39 kisgyereket tud fogadni az intézmény Herendről, illetve a szomszédos Szentgálról.

Az óvodai és részben bölcsődei ellátást is biztosító intézmény bővítését tavaly télen kezdte meg a herendi önkormányzat egy 200 millió forint értékű vissza nem térítendő TOP-os uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházás során a már meglévő 980 négyzetméteres alapterületű épület egy 106 négyzetméteres szárnnyal bővült, melyhez egy 40 négyzetméteres fedett terasz is tartozik.

Ovádi Péter, Bod Szilvia, Jánszky Lajos LászlóOvádi Péter, Bod Szilvia, Jánszky Lajos László

A szerda délelőtti ünnepélyes átadón Jánszky Lajos László polgármester elmondta, a támogatásból megújultak a már meglévő csoportszobák, valamint a régi épület tetőszerkezete is, továbbá azbesztmentesítést végeztek és átépítették az udvaron átfutó szennyvíz-vezetékeket is. Emellett a fejlesztés részeként együttműködést kötöttek Szentgállal, így hét szentgáli gyermeket tudnak elhelyezni a bölcsődében. A polgármester szerint a bővítésre nagy szükség volt, hiszen a mai napig problémát okoz, hogy a környező településeken nincsen bölcsődei ellátás, miközben csak Herenden az elmúlt időszakban mintegy száz telket adtak el, azaz várható a város lakosságának bővülése, a gyermekek számának növekedése.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője szerint mindig jó érzés, amikor a gyermekeink jövőjét érintő fejlesztések valósulnak meg, egy új épület jön létre vagy korábbi szépül meg, bővül. Mint mondta, a kormánynak kiemelt szándéka, hogy fejlesszék a bölcsődéket, óvodákat és minél nagyobb számban növeljék a férőhelyeket, ezért is indították el a kiemelt bölcsőde programot, s öröm látni, hogy a választókörzetben sok település él ezzel a lehetőséggel. Már csak azért is, mert ezek a fejlesztések, a gyerekek megfelelő környezetben való elhelyezése ahhoz is hozzájárul, hogy az emberek szívesen éljenek egy-egy településen és jobban érezzék magukat a mindennapokban.

Az új egységAz új egység

Bod Szilvia intézményvezető köszönetét fejezte ki a támogatóknak és a kivitelezőknek munkájukért, illetve a családoknak, a pedagógusoknak türelmükért. Elmondta: az új egységgel a bölcsődei férőhelyszám 12+1 fővel növekszik, így összesen már 39 fő ellátását tudják megoldani.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.