Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kocsis Máté: Ovádival nem csak Veszprém, hanem az ország is előre megy

2022. március 23. 2:02
Veszprémben tartott közös lakossági fórumot Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. A frakcióvezető kitért az ukrán háborúra is, valamint a közelgő választás valódi tétjére, amelyben véleménye szerint egészen egyszerű a döntés, ha szétnézünk az országban.

Három fontos témára kell kitérni a választási kampányban: mi történt eddig? Mit szeretnénk megcsinálni még? Kikkel állunk szemben? Így foglalta össze Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a lakossági fórumok témáit a jelenleg is zajló kampányban, amelynek keretében kedd este Veszprémbe látogatott, ahol a Hangvillában a térség kormánypárti jelöltjével, Ovádi Péterrel közösen találkoztak az érdeklődő veszprémiekkel.

Ovádi Péter a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón röviden összefoglalta, hogy az elmúlt 4 évben milyen fejlesztések valósultak meg a választókörzetben. Ezeket a támogatások forrása szerint 3 csoportba rendszerezte a képviselő, a Modern Városok Programba, az Európa Kulturális Főváros programba, valamint a Magyar Falu Programba.

Ezek közül a Modern Város Program azoknak a régóta dédelgetett álmoknak a megvalósításában vállalt szerepet, amelyekre korábban forráshiány miatt nem volt lehetősége a városoknak. Veszprémben többek közt így épülhetett meg az új sportuszoda, a tornászgyakorló, felújíthatták a zeneiskolát és az állatkert több terve is megvalósulhatott. Ebbe a csoportba tartozik az aranyosvölgyi völgyhíd megépítése is, ami jelenleg tervezési fázisban van.

Az Európa Kulturális Fővárosról úgy nyilatkozatott, a lehetőség mellett egyben felelősséggel is jár, viszont a Kormány ebben is támogatja Veszprémet. Ráadásul több infrastrukturális fejlesztés, mint amilyen például a 8-as út elkerülőjének építése, vagy a 8-as és 82-es utak összekötése is azt szolgálják - amellett, hogy megkönnyítik a veszprémiek mindennapjait - segítsék a 2023-mas év sikeres lebonyolítását.

Végül a Magyar Falu Program statisztikáit is felhozta Ovádi Péter, alátámasztva a támogatási rendszer sikerét. Ezek alapján a Veszprém térségi falvak 200-nál is több sikeres pályázatot nyertek el, ezeknek köszönhetően több, mint 2 milliárd forint támogatás érkezett ide.

Ovádi Péter ennek a munkának a folytatására kérte a bizalmat és Kocsis Máté is megerősítette, Ovádi Péterrel nem csak Veszprém, hanem az ország is előre megy, nem hátra.

A parlamenti frakcióvezető röviden úgy foglalta össze a választás tétjét, vagy marad Orbán Viktor vezette jobboldali kormány, a rezsicsökkentéssel, a családtámogatással, az ágazati béremelésekkel és az adócsökkentéssel, vagy visszatér a bukott Gyurcsány-korszak.

A Fidesz-KDNP-vel szemben helyezkedik el a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amely 2002-2010 között már bizonyította, hogy politikájukat az adóemelés, az IMF-hitel, a 13. havi nyugdíj elvétele és az eladósodás jellemzi.

Kocsis Máté kitért az ukrán háborúra is, mint mondta, a Kormány állsápontja a kezdetektől fogva egyértelmű: a humanitárius segítséget megadják a harcok elől menekülőknek, de fegyvereket Magyarország nem szállít háborús övezetbe, mert az ország érdeke, hogy kimaradjon ebből a háborúból. Kitért az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének zavaros kijelentéseire is, mint mondta, a balodalon többen kimondták már, hogy katonákat küldenének Ukrajnába, ezen pedig az sem változtat, ha össze-vissza módosítják és visszavonják nyilatkozataikat.

Magyarország NATO tagországként elítéli a háborút és kiáll Ukrajna szuveneritása mellett, de Kocsis Máté ismét hangsúlyozta, az országunk nem sodróhat bele a harcokba.

A lakossági fórumon közel 250-en vettek részt, ahol a megszokottaktól eltérően ezúttal kultúrprogrammal is készültek, hiszen a Petőfi Színház színművészei mellett Vastag Tamás és Vastag Csaba is színpadra lépett néhány dal erejéig.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.