Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C

Harmincéves az Állatvédő Egyesület Veszprém

2022. március 19. 18:31
Az egyesület alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelték a leendő Állatotthon területén, Nemesvámoson.

Az Állatvédő Egyesület Veszprém 1992-ben alakult, az akkori tagok nem sokkal az alapítás után létrehozták az Otthont az Állatoknak Alapítványt, hogy a támogatásokból új menhelyet biztosíthassanak az árva állatoknak. A menhely azóta is folyamatosan újul; az egyesület jelenlegi elnöke Böröczky Veronika, az alapítvány elnöke pedig Sigmond István.

Szó esett az egyesület elmúlt harminc évének jelentősebb állomásairól, kiderült, létrehozásának közvetlen előzménye egy Balatonalmádiban történt állatkínzás. A helyi közösségek érzékenyítése, meggyőzése is cél volt, hogy felismerjék az állatvédelem fontosságát. Az egyesület mélyen elkötelezett az állatvédelem iránt, feladatuk azóta is egyrészt azon állatok megmentése, amelyek ellátására, gazdához való juttatására az egyesület képes. Emellett missziójuk a felelős állattartás eszméjének terjesztése.

A jelenlegi terület előkészítése több mint tíz éve kezdődött, és az önkormányzat közreműködésével az alapítvány pénzéből meg tudták vásárolni néhány éve. Azóta megépült az úgynevezett elkülönítő, valamint elkészültek az új macskaházak is. 

Az eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki amellett, hogy büszke az egyesület tagjaira, s munkájukra, köszönetét is kifejezte, amiért a sok küzdelem ellenére ilyen magas színvonalon végzik munkájukat. Kitért a menhely fejlesztésére is, mint elmondta, a megfeszített munka beérni látszik.

A politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokatA politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokat

Porga Gyula polgármester büszke arra, hogy az egyesület harmincév alatt egyben tudott maradni, és tagjai kitartó munkával egyfolytában az állatok védelméért dolgoznak. Mint elmondta, a város kötelességének érzi támogatásukat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.   2024. július 2. 13:57 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. 2024. június 25. 12:03 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.