Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
10°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
10°C

Harmincéves az Állatvédő Egyesület Veszprém

2022. március 19. 18:31
Az egyesület alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelték a leendő Állatotthon területén, Nemesvámoson.

Az Állatvédő Egyesület Veszprém 1992-ben alakult, az akkori tagok nem sokkal az alapítás után létrehozták az Otthont az Állatoknak Alapítványt, hogy a támogatásokból új menhelyet biztosíthassanak az árva állatoknak. A menhely azóta is folyamatosan újul; az egyesület jelenlegi elnöke Böröczky Veronika, az alapítvány elnöke pedig Sigmond István.

Szó esett az egyesület elmúlt harminc évének jelentősebb állomásairól, kiderült, létrehozásának közvetlen előzménye egy Balatonalmádiban történt állatkínzás. A helyi közösségek érzékenyítése, meggyőzése is cél volt, hogy felismerjék az állatvédelem fontosságát. Az egyesület mélyen elkötelezett az állatvédelem iránt, feladatuk azóta is egyrészt azon állatok megmentése, amelyek ellátására, gazdához való juttatására az egyesület képes. Emellett missziójuk a felelős állattartás eszméjének terjesztése.

A jelenlegi terület előkészítése több mint tíz éve kezdődött, és az önkormányzat közreműködésével az alapítvány pénzéből meg tudták vásárolni néhány éve. Azóta megépült az úgynevezett elkülönítő, valamint elkészültek az új macskaházak is. 

Az eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki amellett, hogy büszke az egyesület tagjaira, s munkájukra, köszönetét is kifejezte, amiért a sok küzdelem ellenére ilyen magas színvonalon végzik munkájukat. Kitért a menhely fejlesztésére is, mint elmondta, a megfeszített munka beérni látszik.

A politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokatA politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokat

Porga Gyula polgármester büszke arra, hogy az egyesület harmincév alatt egyben tudott maradni, és tagjai kitartó munkával egyfolytában az állatok védelméért dolgoznak. Mint elmondta, a város kötelességének érzi támogatásukat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56 Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket állatvédelem Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Nem szokványos felütéssel indult a Boribon nyaral című gyermekelőadás a Thália Színház Arizona Stúdió színpadán szombat délelőtt: Gregor Bernadett, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja, érdemes művész kutyái, Whisky és Lulu jelenlétében mesélt a felelős állattartásról a megjelent gyerekeknek és szüleiknek. Az esemény újabb színművészek bekapcsolódásával a következő hónapokban többször, összesen tíz alkalommal megismétlődik majd az Alapítvány és a Színház mintaprogramja keretében, illetve hamarosan más színházak csatlakozása is várható. 2024. február 10. 15:15 A MÁV és a VOLÁNBUSZ is bekapcsolódik az állatvédelembe A MÁV és a VOLÁNBUSZ is bekapcsolódik az állatvédelembe Az elkóborolt állatok hazajuttatása és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, a MÁV Zrt., a MÁV-HÉV Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. 2024. február 6. 13:24 Ismét itt a fagy, az állatok is veszélyben lehetnek állatvédelem Ismét itt a fagy, az állatok is veszélyben lehetnek Újra beköszönt a zord időjárás, mely számos állatfajra veszélyt jelenthet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ebben az időszakban ők is fokozott figyelmet igényelnek – nyilatkozta Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. 2024. január 6. 11:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.