Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Veszprémieket tüntettek ki állami elismerésekkel

2022. március 14. 15:36
Oktatói és közéleti tevékenységért és a kultúráért tett erőfeszítésekért ítélték oda a magas rangú díjakat, valamint papi szolgálatot is elismertek.

Halmay György, egykori iskolaigazgató és önkormányzati képviselő kiemelkedően eredményes oktató-nevelői és vezetői munkája, három évtizedes edzői pályafutása, valamint közéleti szerepvállalása elismerésékent kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt díjat.

A másik díjazott Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere, aki az indoklás szerint Veszprém és térsége kulturális fejlődése érdekében több, mint 25 éve töretlen lelkesedéssel és kreativitással végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapta.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Szabó János, a Veszprémi Főegyházmegye gazdasági helynöke, főesperes és a veszprémi Szent László Plébánia plébánosa a rábízott közösségeket lelkiismeretesen és hitelesen vezető, több mint negyedszázados papi szolgálata, valamint hazánk építészeti, kulturális örökségének megőrzését az egyházi tulajdonú értékek gondozása által gyarapító tevékenysége elismeréseként.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.