Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Szívén viselte a kormány a veszprémi sportfejlesztéseket

2022. március 11. 13:47
Az elmúlt években európai szinten kimagasló sportuszodával és tornászgyakorlóval gazdagodott a város, a fejlesztések pedig még közel sem értek véget – hangzott el a Magyar Diáksport Szövetség pénteki fórumán.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Megyeházán pénteken rendezte meg a Sportközéleti Fórumát, amelynek keretében a regnáló kormány sporttal kapcsolatos helyi intézkedései is terítékre kerültek. Balogh Gábor, az MDSZ elnöke emlékeztetett, az elmúlt tizenkét évben a Fidesz-KDNP sporthoz való elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen volt, ezt méltán tükrözik a fejlesztések is.

A szövetség első embere rámutatott, a gyermekek megérdemlik, hogy méltó körülmények sportolhassanak, de mindehhez arra is szükség van, hogy az adott város is partnerként lépjen fel az esetleges fejlesztések adtán. Balogh hangsúlyozta, Veszprém mindig is kedves volt számára, hiszen a városvezetőség minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megragadja a lehetőségeket.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter elmondta, tisztában voltak azzal, hogy városi viszonylatban komoly lemaradásuk volt a sportinfrastruktúra tekintetében, ám a kormány által megalkotott Modern Városok Programnak köszönhetően több ajtó is megnyílt előttük: így születhetett meg a sportuszoda, valamint a tornászgyakorló is, az önkormányzat partnerségével.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!

Az elmúlt időszakban európai szinten is kimagasló fejlesztések valósulhattak meg Veszprémben, amelyek a profi sportolók mellett az itt élők hétköznapjait is megszínesíthetik. Büszke és boldog vagyok, hiszen minden beruházás a kormány és a város együttműködésével valósult meg. Ahogy a csapatsportra, erre a helyzetre is abszolút igaz, hogy csakis együttes erővel lehetünk sikeresek.

Ovádi hozzátette: a fejlesztések nem értek véget. Ha a térség lakosai továbbra is bizalommal fordulnak a jelenlegi kormány felé, akkor több olyan beruházás is várható, amely a szabadidősport kedvelői mellet az utánpótláskorú gyermekek fejlődését is szolgálja. Újabb sportcsarnok, és edzőközpont is van terítéken, nem feledve a futókört, és a további atlétikai lehetőségeket.

A fórumon felszólat Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) is, aki az ajkai térség sportfejlesztési helyzetét hasonlóképp méltatta. Elmondta, a kormány a szigligeti kerékpárút-fejlesztésre jelenleg több mint félmilliárdos további forrást biztosított, tehát hamarosan egy régen várt beruházás is a célegyenesbe érhet majd.

Simon Dani
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.