Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Ellenszélben is segíti az eplényieket Ovádi Péter

2022. március 5. 0:41
Eplényben folytatódott Ovádi Péter lakossági fórumsorozata, amelyet megelőzően átadták a település vadonatúj kutyafuttatóját is. A fórumon a helyi témák mellett országos közügyek is szóba kerültek, valamint elhangzott, hogy Eplény esetében milyen tényezők hátráltatják a fejlesztéseket és milyen stratégiája van ez ellen a képviselőnek.

Újabb Veszprémhez közeli település lakosai előtt tartott fórumot Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő péntek délután, ahol a fórum ezúttal is a képviselő és a helyi lakosok párbeszédébe alakult át. Szóba került a kerékpárút helyzete, valamint egy lehetséges eplényi elkerülőút építése is. Ovádi Péter ezen fejlesztések jelenlegi helyzetéről tájékoztatta az EPL Bisztróban, a fórum helyszínén összegyűlt eplényieket, viszont megjegyezte, hogy polgármesteri együttműködés hiányában az országgyűlési képviselő munkája is nehezebb.

Hozzátette, hogy az ő felfogása szerint minden választókörzetében lévő települést ugyanúgy szeretne segíteni a terveik megvalósításában, viszont amikor teljes elzárkózást tapasztal egy polgármestertől, ahogy az Eplény esetében is tapasztalható, az jelentősen hátráltatja a település előremenetelét. Példának a Magyar Falu Program pályázatait hozta, amelyekkel minden környező település élt és láthatóan fejlődtek, viszont Eplény vezetése véleménye szerint nem használta ki ezeket a lehetőségeket. Ovádi Péter elmondása szerint ennek ellenére azon dolgozik, hogy ez a település se maradjon le, éppen ezért a mostani stratégiája szerint a környező fejlesztéseket igyekeznek úgy megtervezni, hogy idővel azokra Eplény is könnyen rá tudjon majd csatlakozni.

Elmondta, így is ismeri az eplényiek problémáit és igényeit, egyik ilyen a vasútállomás távoli elhelyezkedése a településtől. Ennek kapcsán habár a MÁV-val volt már egyeztetés a változtatásról, a polgármester akkor is elzárkózott a közös munkától, így megakadt ez a folyamat is. Ovádi Péter ígéretet tett arra, hogy vannak olyan ügyek, amelyek kapcsán a jövőben nem fog a településvezetőre várni, hanem ellenszélben is igyekszik előremozdítani azokat.

A kötetlen formájú fórumon országos témák is felmerültek, többek közt a mostani ukrán háborús helyzet. Ennek kapcsán a képviselő megerősítette azt, amit a Kormány is képvisel, miszerint Magyarországnak higgadtságra és stratégiai biztonságra van szüksége, éppen ezért ki fog maradni ebből a konfliktusból amellett, hogy a háború elől menekülőknek minden segítséget megad.

A közelgő választás kapcsán elmondta, a Fidesz-KDNP 12 éves kormányzása alatt elért gazdasági eredmények, valamint a különböző válságkezelő megoldások (migránsválság, koronavírus-járvány, ukrán háború) magukért beszélnek. 2010-ben csődközeli állapotban vette át a pártszövetség a kormányzást, mostanra pedig sikerült elérni a rekordnagyságú gazdasági bővülést (7%) valamint 1 millióval több embernek van munkája, mint akkoriban. Ez a teljesítmény - amelyben a magyar embereknek is ugyanúgy szerepe volt - tette lehetővé a családtámogatási program megvalósítását, valamint a 13. havi nyugdíj visszavezetését is.

Ovádi Péter az eplényi emberek előtt is megerősítette, hogy a Kormánynak a magyar emberek érdeke és biztonsága az elsődleges minden helyzetben.

Kutyafuttatón gyakorolhatnak kedvenceikkel az eplényiek

A tepelülés határában egy 300 nm-es kutyafuttatót alakítottak ki a VERGA Zrt. munkatársai az erdőgazdálkodási társaság területén. A lakossági fórum előtt a helyi kutyabarátok Ovádi Péterrel ellátogattak ide, ahol elhangzott, régi igényük volt egy ilyen nyugodt kutyabarát hely a településen, ahol rövid idő alatt igazi közösségi élet alakult ki. A kutyafuttató mellett padok és bográcsozásra alkalmas hely is található, amelyet korábban már felavattak a helyiek. A fejlesztés Ovádi Péter közbenjárásával valósulhatott meg a VERGA Zrt. finanszírozásában.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.