Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Többször is meggyulladt a nádas a héten

2022. március 3. 10:38 // Forrás: Katasztrófavédelem
Kedden Hajmáskéren, szerdán Ősi közelében volt nádastűz – közölte weboldalán a katasztrófavédelem. Az egyre több szabadtéri tűzeset miatt mindenkit a tűzvédelmi szabályok betartására intenek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kedden a pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a hajmáskéri Rákóczi utca mögötti mezőre, ahol mintegy másfél hektáron égett a száraz fű. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be a domborzati viszonyok miatt nehezen járható területen és mintegy másfél óra alatt eloltották a lángokat. 

(Fotók: Pétfürdő HTP)(Fotók: Pétfürdő HTP)

Szerdán csaknem húsz hektáron égett le nádas-bokros terület Pétfürdő és Várpalota között a déli órákban, a tavak közelében. A lángokat a pétfürdői, a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta több oldalról vízsugárral, motoros háti permetezővel, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. Az oltást nehezítette az erős szél, illetve az egységek egyes mocsaras részeket nem tudtak megközelíteni. A tűz lakóingatlanokat nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt.

(Fotók: Pétfürdő HTP)(Fotók: Pétfürdő HTP)

Az elmúlt hetekben minden nap kisebb-nagyobb, szabad területen keletkezett tüzeket oltottak a megye tűzoltóegységei. A szabadtéri tüzek jelentős többségét emberi mulasztás okozza. Felelős magatartással, a tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhetők a vegetációban keletkező tüzek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.