Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új szintre lép a közbiztonság Veszprémben

2022. március 3. 13:03
A Városházán formális keretek közt írták alá az együttműkődési megállapodásokat az újonnan megalapított Veszprémi Polgárőr Egyesület és a partner szervezetek és hatóságok képviselői. Az új polgárőrség Veszprém egész területén fog tevékenykedni a jó közbiztonság fenntartása érdekében.

Közel egyéves előkészítő munka után megalakult Veszprém új polgárőrsége, amelyet hiánypótló civil szervezetként hívtak életre az alapítók. Korábban városrészenként működtek ilyen, a közbiztonság fenntartását segítő szervezetek, viszont az utóbbi években ezek közül volt amelyik megszűnt vagy összeolvadt egy másikkal. A Veszprémi Polgárőr Egyesület most ezt a hiányosságot fogja pótolni, ráadásul rögtön az induláskor olyan partnereket tudhat maga mögött, mint az önkormányzat, a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Szerda délután ünnepélyes keretek közt ezeket az partnerségeket együttműködési megállapodások aláírásával is megerősítették a felek, ahol Takács László, az új egyeüslet elnöke köszöntötte a résztvevőket és a tagokat.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki méltatta a széleskörű összefogást, amivel megalapították az új polgárőrséget. Kiemelte a rendőrök áldozatos munkáját, amiben nagy segítségre lesznek azok a civilek, akik csatlakoztak az új egyesülethez, ezzel új szintre léphet Veszprém közbiztonsága, fogalmazott.

Ez egyébként amúgy sem áll rosszul Veszprémben, a bakonyi megyeszékhelyet az ország legbiztonságosabb városai közt tartják számon.

Ezt Porga Gyula polgármester is kiemelte az eseményen, aki minden közösség alapjának nevezte a megfelelő közbiztonság meglétét, amihez viszont nem elég önmagában a rendőrség kitartó munkája, az önkormányzat és a civil szféra támogatása is kell, ami láthatóan tökéletes összhangban van Veszprémben.

A Veszprémi Polgárőr Egyesület rögtön öt együttműködési megállapodást is aláírt, elsőként a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal, az önkormányzattal, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a VERGA Erdőgazdálkodási Zrt-vel és a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatóságával.

Ezek közül a rendőrséggel való együttműködés szükséges volt ahhoz, hogy minden jogszabálynak megfeleljen a szervezet, viszont a többi megállapodás is azt támasztotta alá, hogy a városban széles körű támogatásra számíthat a Veszprémi Polgárőr Egyesület.

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrkapitány a rendvédelmi erők részéről úgy fogalmazott, két fontos stratégiai partnerük van, az önkormányzatok és a polgárőrségek. Kiemelte, hogy a közbiztonság ma a legfontosabb értékek közé emelkedett, éppen ezért minden támogatást meg fog adni a civil szervezet működéséhez.

Finta Péter (MLSZ Vp. megyei igazgatóság), dr.Fellegi Norbert, rendőrkapitány, Mezei József (Vp. Megyei Polgárőr Egyesületek), Porga Gyula, polgármester, Takács László (Veszprémi Polgárőr Egyesület) Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, dr. Túrós András (Országos Polgárőr Szövetség), Dányi Béla (Vp. megyei Kat. Véd. Ig.), Ugron Ákos (VERGA Zrt.)Finta Péter (MLSZ Vp. megyei igazgatóság), dr.Fellegi Norbert, rendőrkapitány, Mezei József (Vp. Megyei Polgárőr Egyesületek), Porga Gyula, polgármester, Takács László (Veszprémi Polgárőr Egyesület) Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, dr. Túrós András (Országos Polgárőr Szövetség), Dányi Béla (Vp. megyei Kat. Véd. Ig.), Ugron Ákos (VERGA Zrt.)

A megyében egyébként a 216 településből 116 polgárőr egyesület működik. Ezt az adatot már Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke mondta, aki az új szervezetnek az anyagi támogatáson felül 10 db láthatósági mellényt is átadott, ezzel is elősegítve azt, hogy minél hamarabb megkezdehessék a munkájukat.

Végezetül dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke mondta el, miért is van nagy jelentősége egy új polgárőr egyesület megalakulásának. Ahogy fogalmazott, a városi környezet nem kedvez az olyan önkéntes munkáknak, ahol a szabadidőt kell feláldozni a közjó érdekében, viszont Veszprém most példát is mutatott ennek ellenkezőjében.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. tegnap 22:26 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.