Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Falubusszal gazdagodott, temetőit újítja meg Olaszfalu

2022. március 3. 4:00
Olaszfaluban tartott lakossági fórumot Ovádi Péter parlamenti képviselő, aki a rendezvény előtt a település Magyar Falu Program által finanszírozott aktuális fejlesztéseit is megtekintette.

A képviselőt a felsőperei temetőben fogadta Boriszné Hanich Edit polgármester. Felsőpere közigazgatásilag Olaszfalu része, a puszta azonban több mint két és fél kilométerre fekszik az anyatelepüléstől – jelenleg nagyságrendileg harmincan lakják. Temetőjének ravatalozóját a hetvenes években építették, és azóta nem is újították fel, így nagy szükség volt már arra a 4,2 millió forint támogatásra, amit az önkormányzat a Magyar Falu Programban nyert el erre a célra. 

A település több sikeres pályázatot is elkönyvelhetett 2021-ben a Magyar Falu Programban – számolt be az eredményekről Boriszné Hanich Edit. A kormányzati támogatásnak köszönhetően hamarosan elkészül a játszótér, 4,8 millió forint értékben tudtak kommunális eszközöket – például fűnyírót, ágaprítót – vásárolni, 20 millió forintból megújult a Major utca és 25 millió forint értékben falubuszt vásároltak, amit a falugondnokság feladataira használnak majd: ebédet szállítanak ki vele, illetve beteg, nehezen mozgó lakosoknak segítenek eljutni az orvoshoz – a kisbusszal kerekesszéket is lehet szállítani. 

Az önkormányzat idén sem tétlenkedik: a programban 2022-ben kiírt pályázatok révén bér- és eszköztámogatást, járdaépítést, a temetőben járda kialakítását finanszíroznák, valamint beszerznének egy traktort is, amit télen a hómentesítési feladatokba is be lehetne vonni – Olaszfaluban a télnek ugyanis gyakori velejárója a környéknél jóval nagyobb mennyiségű hó. 

A polgármester munkáját dicsérve Ovádi megjegyezte: Olaszfalu a legaktívabban és legsikeresebben pályázó községek között szerepel. A képviselő elmondta: az elmúlt négy évben sikeresen tudtak együtt dolgozni a település vezetőjével, az együttműködés eredményeit pedig az imént felsoroltak mellett a bekötőút teljes megújítása és az újraaszfaltozott belterületi utak is jól mutatják. 

A polgármester és a parlamenti képviselő közös sajtótájékoztatóját követően Ovádi Péter a helyi lakosok kérdéseire is válaszolt a közösségi házban megrendezett fórumon. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.