Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky megállíthatatlan volt hazai környezetben

2022. február 27. 20:28 // Forrás: MÚSZ
Parádézott hazai medencében Rasovszky Kristóf a Modern Városok Kupája Veszprémi Nagydíján – a csodálatos új, veszprémi uszodában, hazai pályán remekelt olimpiai ezüstérmesünk.

Rasovszky Kristóf a „bekalkulált” 800-1500 m-es győzelme mellett nem kis meglepetésre elsőként ért a falhoz (holtversenyben) 100 m gyorson is, a zárónapon pedig a 200 m hátat is behúzta. 200 m gyorson pedig Balatoni ÚK-s klubtársa, Betlehem Dávid nyert – számolt be a közösségi oldalán a magyar szövetség.

Kapcsolódó cikk
Veszprémben versenyeznek a Modern Városok Kupájáért az úszók
Hétvégén tartják a Modern Városok Kupájának I. fordulóját a veszprémi sportuszodában. A pénzdíjas úszóverseny célja egyrészről az, hogy bemutassa Magyarország újonnan épült sportlétesítményeit, valamint versenyzési lehetőséget biztosításon korosztályos és felnőtt versenyzők számára nemzetközi ellenfelekkel.

Az 1500-as ideje – mely élete második legjobbja ezen a távon –, egyszersmind a legjobb egyéni teljesítmény volt a hétvégén, mivel ez érte a legtöbb FINA-pontot.

Rasovszky Kristóf remekelt az új veszprémi sportuszodában - Fotó: MÚSZ/Kovács AnikóRasovszky Kristóf remekelt az új veszprémi sportuszodában - Fotó: MÚSZ/Kovács Anikó

Elég jó formában érzem magam, őszintén, még én is meglepődtem kicsit, hogy ezerötön és százon is ilyen jókat jövök, csak azt bánom, hogy nyolcszázon néhány tizeddel elmaradtam a vb-szinttől – mondta Rasó a verseny után, aki mögött Betlehem Dávid lett a második, Holló Balázs (Eger) pedig a harmadik az összetettben.

A hölgyeknél a győriek kiválósága, Sebestyén Dalma vitte el a pálmát, mind a legjobb idő, mind az elért eredmények alapján, megelőzve Pádár Nikolettet (Szeged) és Szabó-Feltóthy Esztert (Vasas). Az ifik legjobbjai: Kovács-Seres Hunor (Dunaújváros) és Rohács Luca (Kőbánya).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.