Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kormányszóvivő: folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

2022. február 27. 14:28 // Forrás: mti
Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek, az átengedés folyamatos, rövidesen külön úgynevezett Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak - közölte a kormányszóvivő vasárnap.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán azt írta, Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megad az arra rászorulóknak, "hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban".

Közölte: a gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt magyar-ukrán határátkelőhely szünet nélkül működik.

"Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum egy óra a várakozási idő" - jegyezte meg.

Hozzátette: a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön "Segítségpontokat" alakítanak ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket.    

Itt nemcsak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek. A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség, illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide.

"Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni" - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Hajas Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.