2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Kisorsolták a jelöltek sorrendjét

2022. február 25. 19:30
Kisorsolták, hogy milyen sorrendben szerepeljenek a képviselőjelöltek nevei a szavazólapokon április 3-án.

Pénteken négy óra után, a Városházán sorsolták ki azoknak a jelölteknek a sorrendjét, akik eddig a határidőig leadtak érvényes ajánlásokat. A sorsolást a választási törvény írja elő azért, hogy mindenkinek azonos esélye legyen a sorrend meghatározásakor.

A helyi választási bizottság a sorsolást megelőzően döntött arról, hogy Lőrinc József (Normális Élet Pártja) nyilvántartáősba vételét elutasítják, mivel a szükséges minimum 500 érvényes aláírás helyett csak 298-at adott le. Továbbá határozatot hoztak Simor István (Megoldás Mozgalom) nyilvántartásba vételéről, ő leadta a szükséges érvényes mennyiséget. Mindkét esetben a későbbiekben emelkedik jogerőre a határozat. Csonka Balázst, Kovacsics Zsoltot, Ovádi Pétert és Vértesi Benjámint már korábban nyilvántartásba vették.

A Veszprém megye 01 sz. egyéni választókörzet szavazólapjain a következő sorrendben szerepelnek majd a jelöltek:

  1. Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk Mozgalom)
  2. Vértesi Benjámin (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
  3. Ovádi Péter (Fidesz-KDNP)
  4. Csonka Balázs (DK-JOBBIK-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd)
  5. Lőrinc József (Normális Élet Pártja) - a helyi választási bizottság határozata értelmében elutasítva a nyilvántartásba vétele, amint ez jogerőre emelkedik, az ő neve törlődik a listáról és nem fog szerepelni a szavazólapon
  6. Simor István (Megoldás Mozgalom) - a helyi választási bizottság elfogadta a nyilvántartásba vételét, ez később emelkedik jogerőre, de várhatóan ott lesz a neve a szavazólapon

A szavazólapon a jelöltek neve mellett a jelölőszervezetek logóját is fel kell tüntetni egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen.  Az országos listán szereplő pártok sorrendjéről a Nemzeti Választási Bizottság dönt szombaton 16 óra után, ekkor jár le ugyanis a listaállítási határidő.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.