Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Mi Hazánk Mozgalom a mezőgazdaságra és turizmusra építene Veszprém megyében

2022. február 21. 13:00
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje tartott lakossági fórumot Veszprémben vasárnap kora este. A rendezvényen a pártelnök és a helyi jelöltjük rövid helyzetjelentést adtak a kampányról, valamint bemutatták Virradat névre keresztelt kormányprogramjukat is.

A napokban érkezett a hír, miszerint Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. sz. választókerületének jelöltje is összegyűjtötte az 500 támogató aláírást, így ezek hitelesítése után – pár napon belül – jogerőre emelkedik a jelöltsége. Ezzel párhuzamosan a radikális párt az országos listájának felállítását is a hét elejére ígérte, miután elérték azt, hogy a 106 választkörzetből minimum 71-ben el tudnak indítani egy jelöltet.

„Nagy munka van mögöttünk, de még nagyobb áll előttünk” - mondta Kovacsics Zsolt, a mozgalom jelöltje vasárnap kora este a Veszprémben tartott lakossági fórumán, amelyre Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje is hivatalos volt.

A helyi jelölt megköszönte az aktivistáknak az aláírásgyűjtésben való részvételt, következő fontos lépcsőfokként pedig a mozgalom Virradat névre keresztelt kormányprogramjának széles körű hirdetését fogalmazta meg.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként az egyetlen olyan politikai szervezet, amely egy 100 oldalas programot készített terveiről. Ennek főbb elemei közt megjelenik a kötelező oltás eltörlése, a lezárások megszüntetése, a bankok és végrehajtói körök elszámoltatása, a mezőgazdaságot, mint stratégiai nemzetgazdasági ágazatot jelölték meg, ezen kívül eltörölnék a mentelmi jogot is.

A lakossági fórumon részt vett a párt elnöke, Toroczkai László, aki elmondta, saját személyével kapcsolatban folyamatos politikai diszkriminációt tapasztal a Facebook részéről, rendszeresen törli, vagy tiltja a közösségi média. Ezt kijátszva döntött úgy, hogy személyesen keresi fel mind a 106 választkókörzetet, hogy tudjon találkozni a támogatóikkal és online fórumok helyett személyesen tudjanak véleményt cserélni.

Ez a személyesség a pártelnök szerint a programjukban is megjelenik, hiszen két éven keresztül dolgoztak rajta és olyan elemeket tartalmaz, amit a magyar emberek javasoltak számukra. Toroczkai úgy fogalmazott, a többi párt részéről sértés a választók felé, hogy nem tettek le az asztalra egy részletes programot, kiváltképp akkor, amikor a koronavírus-járvány az egész ország társadalmát és gazdaságát felforgatta.

Utóbbi esetében, azaz gazdasági programjukban elsősorban a magyar mezőgazdaságra építenének, ami pedig a Veszprém megyei adottságokat illeti, Toroczkai László kérdésünkre elmondta, hogy a térség kiváló adottságokkal rendelkezik, a mezőgazdaság mellett pedig a turizmusra építenének még inkább az ország ezen tájegységén.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.