2023. június 6.
//
Norbert névnap

A Mi Hazánk Mozgalom a mezőgazdaságra és turizmusra építene Veszprém megyében

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje tartott lakossági fórumot Veszprémben vasárnap kora este. A rendezvényen a pártelnök és a helyi jelöltjük rövid helyzetjelentést adtak a kampányról, valamint bemutatták Virradat névre keresztelt kormányprogramjukat is.

A napokban érkezett a hír, miszerint Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. sz. választókerületének jelöltje is összegyűjtötte az 500 támogató aláírást, így ezek hitelesítése után – pár napon belül – jogerőre emelkedik a jelöltsége. Ezzel párhuzamosan a radikális párt az országos listájának felállítását is a hét elejére ígérte, miután elérték azt, hogy a 106 választkörzetből minimum 71-ben el tudnak indítani egy jelöltet.

„Nagy munka van mögöttünk, de még nagyobb áll előttünk” - mondta Kovacsics Zsolt, a mozgalom jelöltje vasárnap kora este a Veszprémben tartott lakossági fórumán, amelyre Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje is hivatalos volt.

A helyi jelölt megköszönte az aktivistáknak az aláírásgyűjtésben való részvételt, következő fontos lépcsőfokként pedig a mozgalom Virradat névre keresztelt kormányprogramjának széles körű hirdetését fogalmazta meg.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként az egyetlen olyan politikai szervezet, amely egy 100 oldalas programot készített terveiről. Ennek főbb elemei közt megjelenik a kötelező oltás eltörlése, a lezárások megszüntetése, a bankok és végrehajtói körök elszámoltatása, a mezőgazdaságot, mint stratégiai nemzetgazdasági ágazatot jelölték meg, ezen kívül eltörölnék a mentelmi jogot is.

A lakossági fórumon részt vett a párt elnöke, Toroczkai László, aki elmondta, saját személyével kapcsolatban folyamatos politikai diszkriminációt tapasztal a Facebook részéről, rendszeresen törli, vagy tiltja a közösségi média. Ezt kijátszva döntött úgy, hogy személyesen keresi fel mind a 106 választkókörzetet, hogy tudjon találkozni a támogatóikkal és online fórumok helyett személyesen tudjanak véleményt cserélni.

Ez a személyesség a pártelnök szerint a programjukban is megjelenik, hiszen két éven keresztül dolgoztak rajta és olyan elemeket tartalmaz, amit a magyar emberek javasoltak számukra. Toroczkai úgy fogalmazott, a többi párt részéről sértés a választók felé, hogy nem tettek le az asztalra egy részletes programot, kiváltképp akkor, amikor a koronavírus-járvány az egész ország társadalmát és gazdaságát felforgatta.

Utóbbi esetében, azaz gazdasági programjukban elsősorban a magyar mezőgazdaságra építenének, ami pedig a Veszprém megyei adottságokat illeti, Toroczkai László kérdésünkre elmondta, hogy a térség kiváló adottságokkal rendelkezik, a mezőgazdaság mellett pedig a turizmusra építenének még inkább az ország ezen tájegységén.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.