Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C

Tudománykommunikációs versenyen mérik össze tudásukat a Pannon Egyetemen

2022. február 18. 11:15
A Pannon Egyetemen zajló egész napos versenyen, a Tudomány Mindenkinek Hackathon elnevezésű rendezvényen a magyar felsőoktatási intézmények által delegált csapatok mérik össze tudásukat.

Az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok, hogy kortársaikkal összemérjék tudásukat a tudomány területén. A Társadalom Innovációs Nemzeti Laboratórium keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az NKFI Hivatal támogatásával megvalósuló versenyre Nyíregyházáról, Miskolcról, és a fővárosból is érkeztek, és természetesen a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

A rendezvény megnyitásaként a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András tartott szakmai előadást, ráhangolódva ezzel az egész napos tudományos diskurzusra. Meghökkentőnek mondható beszámolója a klímaváltozás témáját dolgozta fel, kiemelve az ember felelősségét, lehetőségeit, valamint a tévhitek és tévképzetek mibenlétére is rávilágított. Előadása után a versenyzők lehetőséget kaptak, hogy kérdezzenek, többen éltek a joggal.

A Gazdaságtudományi Kar dékánja, Fehérvölgyi Beáta is köszöntötte a versenyzőket. Számára a legalapvetőbb kérdés, hogy mi a tudomány feladata, valamint hogy a tudományos kutatásokat miként lehet közérthetően kommunikálni. Véleménye szerint, a tudományos eredmények hiteles közlése nem csupán a tudományokkal foglalkozók számára lesz hasznosítható.  

Dr. Sulyok Judit, a Balatoni Turisztikai Kutató Intézet adjunktusa, az esemény főszervezője a köszöntők után ismertette a legfontosabb tudnivalókat a verseny lebonyolításáról, hogy az egész napos rendezvény zökkenőmentes legyen. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Szerelem egy életen át? véleménycikk Szerelem egy életen át? Sírig tartó szerelem talán csak a Rómeó és Júliában létezett, de ott is csak azért, mert ők is inkább kiitták a méregpoharat, mintsem hosszútávon szembe nézzenek a párkapcsolati nehézségekkel. 2024. július 15. 15:26 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Elon Musk fogja elpusztítani a Nemzetközi Űrállomást Elon Musk fogja elpusztítani a Nemzetközi Űrállomást A NASA 843 millió dollárt, átszámítva több mint 312 milliárd forintot fizet a SpaceX vállalatnak, hogy biztonságos körülmények között megsemmisítse a Nemzetközi Űrállomást. 2024. június 27. 22:20 Hosszú távon súlyos problémát okozhat az emberi szennyezés a Balatonban Hosszú távon súlyos problémát okozhat az emberi szennyezés a Balatonban Az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében múlt héten tudományos előadóülést tartottak Tihanyban a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben. 2024. június 17. 11:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.