Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

Három lépcsőben újul meg a nemesvámosi közösségi ház

2022. február 17. 4:00
Három különálló pályázatot is benyújtottak Nemesvámoson a közösségi ház megújítására: az épület kívülről már meg is szépült.

A 2018-ban meghirdetett és 2019-ben megnyitott Magyar Falu Program két és fél éve alatt számos eredményt mutathat fel, idén ezermilliárd forint forrás hasznosul vidéken – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Gyopáros Alpár, a programért felelős kormánybiztos nemesvámosi sajtótájékoztatóján szerdán. A program sokféle lehetőséget biztosít: a falusi csokról szóló rendelet június 30-ig van hatályban, a kormány azonban tervezi a meghosszabbítását és kibővítését; 3000 kilométernyi mellékút-szakasz újult meg szerte az országban, ami az idén további ezerötszáz kilométerrel bővül; zajlik a falvakban, kistelepüléseken működő kisvállalkozásokat támogató program; és lezárult a falusi kisboltok nyitását és fejlesztését támogató program, aminek révén több mint ezerötszáz településen nyílt vagy újult meg kereskedelmi egység. A települések, egyházak, civil szervezetek részére nyitott pályázati program sokféle cél megvalósulását támogatja a felmerülő igények mentén.

Ovádi Péter, Gyopáros Alpár, Sövényházi BalázsOvádi Péter, Gyopáros Alpár, Sövényházi Balázs

Nemesvámos tíz nyertes pályázat révén közel kétszázmillió forint támogatást hívott le a Magyar Falu Programban – összegezte Ovádi Péter parlamenti képviselő. Hozzátette: a közösségi ház lépésről lépésre újul meg, így az elérhetetlennek tűnő célok is megvalósulhatnak a program révén.

Az épület felújításának részleteiről Sövényházi Balázs számolt be. A polgármester méltatta a kormány azon hozzáállását, hogy az építőipari árak emelkedésével párhuzamosan a Magyar Falu Programban rendelkezésre álló keretet is növelték. A közösségi ház külső felújítására 11 millió forintot nyertek el – ebből helyi vállalkozók közreműködésével kicserélték a nyílászárókat, a helyi védettségű épületet az 1938-as állapotára állították helyre. A belső átalakításra 25 millió forintot nyertek, ennek a kivitelezése jelenleg is zajlik. A tető felújítására is beadták a pályázatot: a lehetséges legnagyobb összeget, 35 millió forintot igényeltek, amihez valószínűleg az önkormányzatnak saját forrásokat is hozzá kell tenni, nem lesz elég ugyanis a héjazat cseréje, a rossz állapotban lévő tartószerkezet is komplett megújításra szorul. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51 A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. 2024. június 12. 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. 2024. június 12. 20:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.