2023. május 31.
//
Angéla névnap

Új falubusz Hárskúton

A Magyar Falu Program támogatásával új, kilencszemélyes kisbuszt vásárolt Hárskút önkormányzata.

Az önkormányzat 15 millió forintot nyert a Magyar Falu Program pályázatán az új falubusz megvásárlására – tájékoztatott Tábori Ferenc polgármester vasárnap, amikor bemutatta a sajtónak az új járművet. Hozzátette: 2,3 millió forintot az önkormányzat tett hozzá a vételárhoz, hogy a 17 milliós buszt meg tudják vásárolni. Elmondta: azért nem az olcsóbb, alap felszereltségű változatot választották, mert a Hárskútra jellemző téli, havas útviszonyok miatt szükségük van a négykerék-meghajtásra is. 

A kisbusszal az időseket szállítják Veszprémbe orvoshoz, az óvodásokat utaztatják rendezvényekre, a nemzetiségi dalkör is ezzel járhat a fellépésekre, de például a szociális étkeztetésben résztvevők számára is ezzel hordják ki az ebédet minden nap. 

Az új kisbuszt vasárnap Ovádi Péter parlamenti képviselő is megtekintette, aki a helyszínen a hárskúti önkormányzat munkáját méltatta az elmúlt időszak számos sikeres pályázata miatt. Hozzátette: a most beszerzett vadonatúj jármű hosszútávú megoldást jelent a település számára.

A bakonyi falu idén is több pályázatot adott be a Magyar Falu Programba: az alsó temető ravatalozójára, bértámogatásra és játszótér-felújításra költenék a reménybeli támogatást. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.