Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
3°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
3°C

Új falubusz Hárskúton

2022. február 14. 12:00
A Magyar Falu Program támogatásával új, kilencszemélyes kisbuszt vásárolt Hárskút önkormányzata.

Az önkormányzat 15 millió forintot nyert a Magyar Falu Program pályázatán az új falubusz megvásárlására – tájékoztatott Tábori Ferenc polgármester vasárnap, amikor bemutatta a sajtónak az új járművet. Hozzátette: 2,3 millió forintot az önkormányzat tett hozzá a vételárhoz, hogy a 17 milliós buszt meg tudják vásárolni. Elmondta: azért nem az olcsóbb, alap felszereltségű változatot választották, mert a Hárskútra jellemző téli, havas útviszonyok miatt szükségük van a négykerék-meghajtásra is. 

A kisbusszal az időseket szállítják Veszprémbe orvoshoz, az óvodásokat utaztatják rendezvényekre, a nemzetiségi dalkör is ezzel járhat a fellépésekre, de például a szociális étkeztetésben résztvevők számára is ezzel hordják ki az ebédet minden nap. 

Az új kisbuszt vasárnap Ovádi Péter parlamenti képviselő is megtekintette, aki a helyszínen a hárskúti önkormányzat munkáját méltatta az elmúlt időszak számos sikeres pályázata miatt. Hozzátette: a most beszerzett vadonatúj jármű hosszútávú megoldást jelent a település számára.

A bakonyi falu idén is több pályázatot adott be a Magyar Falu Programba: az alsó temető ravatalozójára, bértámogatásra és játszótér-felújításra költenék a reménybeli támogatást. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. ma 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. tegnap 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.