Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új falubusz Hárskúton

2022. február 14. 12:00
A Magyar Falu Program támogatásával új, kilencszemélyes kisbuszt vásárolt Hárskút önkormányzata.

Az önkormányzat 15 millió forintot nyert a Magyar Falu Program pályázatán az új falubusz megvásárlására – tájékoztatott Tábori Ferenc polgármester vasárnap, amikor bemutatta a sajtónak az új járművet. Hozzátette: 2,3 millió forintot az önkormányzat tett hozzá a vételárhoz, hogy a 17 milliós buszt meg tudják vásárolni. Elmondta: azért nem az olcsóbb, alap felszereltségű változatot választották, mert a Hárskútra jellemző téli, havas útviszonyok miatt szükségük van a négykerék-meghajtásra is. 

A kisbusszal az időseket szállítják Veszprémbe orvoshoz, az óvodásokat utaztatják rendezvényekre, a nemzetiségi dalkör is ezzel járhat a fellépésekre, de például a szociális étkeztetésben résztvevők számára is ezzel hordják ki az ebédet minden nap. 

Az új kisbuszt vasárnap Ovádi Péter parlamenti képviselő is megtekintette, aki a helyszínen a hárskúti önkormányzat munkáját méltatta az elmúlt időszak számos sikeres pályázata miatt. Hozzátette: a most beszerzett vadonatúj jármű hosszútávú megoldást jelent a település számára.

A bakonyi falu idén is több pályázatot adott be a Magyar Falu Programba: az alsó temető ravatalozójára, bértámogatásra és játszótér-felújításra költenék a reménybeli támogatást. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.