Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Már Veszprém megyében is mesélnek az ÚtraManók

2022. február 13. 8:48
Mérföldkőhöz érkezett a játékos gyermekfejlesztéssel foglalkozó Plukkido alkalmazása, 
az ÚtraManó. A környezetről és az autó ablakából is észrevehető látványosságokról, valamint helyi érdekességekről is mesélő GPS alapú applikáció már nem csak az autópályákon, hanem az egész országban, minden útvonalon elérhető.

A pszichológus és szociálpedagógus tervezők által megálmodott alkalmazás alapötlete, hogy szórakozás közben fejlessze a gyerekek képességeit és tudását, mellette pedig egy kis könnyebbséget hozzon a szülők mindennapjaiba óvodába, iskolába menet vagy akár egy hosszabb autóút során. Az ingyenes applikáció hangosmeséi kezdetben a hazai autópályákon csendültek fel, de a dinamikus tartalombővülésnek és a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően mára már minden hazai autóúton elérhetőek. Ráadásul a cserfes manók már az adott környék jellegzetességeiről és helyi látványosságokról is mesélnek, ezzel is színesítve a palettát.

Mit nyújt az ÚtraManó élmény?

Az egyedi meseszövő applikáció elindításakor láthatatlan manók pattannak a kocsiba a családokhoz, és a mellettük elhaladó látnivalókhoz kapcsolódó történeteket mesélnek, ami a környezet alaposabb megfigyelésére ösztönzi a gyerekeket. Az app GPS és speciális algoritmus alapján válogat a manómesék közül, hogy minél változatosabb történetek hangozzanak el egy-egy utazás alatt, ezzel is serkentve a fantáziavilág kibontakozását. Ki gondolná, hogy a szaggatott vonalakat csúszmászok is festhetik az útra vagy hogy a felüljárókon az óriások libikókázni is tudnak? Az ÚtraManók nem csak gondolják, hanem mesélnek is róla, de csodás állatokról, hegyekről, völgyekről, szélvédőkről, magáról Manóföldről és a környék nevezetességeinek különleges történetéről is osztanak meg érdekességeket.

Hogyan fejleszti a gyerekeket?

A pszichológusok által írt hangosmesék észrevétlenül fejlesztik a hallás utáni szövegértést, a választékos nyelvezet pedig hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekeknek bővüljön a szókincse. 
A történetek könnyen befogadhatók, mivel profi szinkronszínészek tolmácsolják őket és a hosszuk, valamint a stílusuk is az óvodás, kisiskolás korosztály képességeihez illeszkedik. Ráadásul gyakran 
a felnőttek számára is új ismereteket biztosítanak. Jelenleg több mint 10 órányi, ingyenes, látnivalókhoz kötődő mesés tartalom várja a kíváncsi hallgatókat.

„Örülök, hogy részese lehetek a Plukkido történetének és a rengeteg mesének, amit az ÚtraManó segítségével mi is mindig hallgatunk, ha úton vagyunk. Az elmúlt évben nagyon sokat fejlődött 
a termék, így izgatottan várom a 2022-es évet, ami még nagyobb lendületet adhat a közös munkának és a további terjeszkedésnek” - tette hozzá Balogh Péter, a Baconsult Kft. vezetője, a Plukkido angyalbefektetője.

Jövőbeli tervek

A fejlesztők célja, hogy folyamatosan növeljék az utakon és a városokban is elérhető mesék számát, illetve hogy az ÚtraManók idővel külföldön, több nyelven is folytathassák a mesélést egyre több család életét színesítve történeteikkel. Ezt szem előtt tartva az applikáció további funkciói is folyamatosan fejlődnek, az autós mesék mellett rendszeresen érkező manóüzeneteket is lehet hallgatni, illetve játékos kincskereső küldetéseket is lehet teljesíteni. Egy nemrég indult pályázatnak köszönhetően pedig a gyerekek már óvodai közegben is részesei lehetnek a fantáziavilágbeli kalandoknak.

„Megoldásainkkal arra szeretnénk ösztönözni a felnőtteket, hogy építsenek a saját és a gyermekeik fantáziavilágára, hogy minél több minőségi időt tölthessenek egymással. Biztosak vagyunk benne, hogy ebben az ÚtraManó is a segítségükre van, hiszen az app mesevilágával szinte észrevétlenül, 
a család szórakoztatása közben fejleszti a gyerekek képességeit. Az pedig csak ráadás, hogy pályázatunk révén február végéig az ÚtraManó élményt a családok és az óvodák értékes nyereményekre is válthatják, a Plukkido küldetéséhez ugyanis számos magyar vállalkozás csatlakozott” - mondta Táncsics Judit, a Plukkido Kft. ügyvezető-társalapítója.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.