2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Peking 2022: Kónya Ádám 72. lett sprintben

A Veszprémi Sí Egylet kiválósága, Kónya Ádám a 72. helyen végzett kedden a sífutók szabadstílusú sprintversenyében a pekingi téli olimpián.

A sportág egyetlen ötkarikás magyar indulója a 88 sífutót felvonultató selejtezőben 3:09.43 perc alatt teljesítette a távot, 24.4 másodperccel elmaradva az első francia Lucas Chavanat-tól, és 14.99 mp-cel a 30., utolsó továbbjutó helyen végzett amerikai Luka Jagertől.

Kónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. A magyar sífutó a 72. helyen végzett. MTI/Kovács TamásKónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. A magyar sífutó a 72. helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam. Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült

- nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó.

A 30 éves Kónya négy éve Phjongcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Kínában a sprint után ugyancsak elindul majd 15 kilométeren, viszont idén a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is ott lesz a mezőnyben.

vehir.hu

További cikkek

Véget ért a téli olimpia
Véget ért a téli olimpia
Kialudt a február 4-én meggyújtott láng, ezzel vasárnap hivatalosan is befejeződött Pekingben a XXIV. téli olimpia, amely a magyarok számára több szempontból sporttörténelmi jelentőségű volt.
A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen
A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen
A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám viszi majd a magyar zászlót a pekingi téli játékok vasárnapi záróünnepségén.
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Az orosz Alekszandr Bolsunov nyerte a férfi sífutók eredetileg 50, a mostoha időjárás miatt 28,4 kilométerre rövidített szabadstílusú versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel a harmadik aranyérmét szerezte a játékokon.
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt - jelentette ki Liu Shaoang az után, hogy helyi idő szerint hétfőn este ünnepélyes keretek között átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián.
Liu Shaoang: úgy keltem fel, hogy olimpiai bajnok leszek!
Liu Shaoang: úgy keltem fel, hogy olimpiai bajnok leszek!
Liu Shaoang, Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmese a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának döntője után elárulta, vasárnap reggel úgy kelt fel Pekingben, hogy olimpiai bajnok lesz.