Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kónya Ádám már élesít

2022. február 4. 8:15 // Forrás: MTI
A sífutó Kónya Ádám már élesíti formáját a pekingi olimpián, amelyen kedden mutatkozik be sprintben.

Kónya Bálint, a sífutók pekingi vezetője - egyben a versenyző bátyja - az MTI-nek elmondta: fokozatosan kell hozzászokni az 1700 méteres magaslathoz, hétfői megérkezésük után mostanáig nem lehetett még keményen edzeni, de pénteken már tempósabb, hétvégén pedig kemény tréningek következnek.

A 29 éves rutinos Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen a két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeres versenyben is rajthoz áll.

Kónya Ádám kedden kezdi meg a versenyzést - Fotó: Magyarock/Szalmás PéterKónya Ádám kedden kezdi meg a versenyzést - Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

Azt már a megérkezés után jelezte, hogy a csangcsiakoui Nemzeti Sífutó Központban szeretne jobban szerepelni, mint négy éve Phjongcshangban.

A férfi sprintet kedden, a 15 kilométert három nappal később, pénteken, míg az 50-et február 19-én, az utolsó előtti versenynapon rendezik.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között elismerés Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf ötödször lett az év legjobbja nyíltvízi úszásban; a Veszprémi Sí Egylet kiválóságát, Kónya Ádámot tizedik alkalommal választották a legjobb sífutónak. 2023. december 13. 22:00 Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között sport Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között A nyíltvízi úszóknál Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém), a sífutóknál pedig Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) lett 2022 legjobbja szövetségeik döntése szerint. 2022. december 13. 11:54 Véget ért a téli olimpia Peking 2022 Véget ért a téli olimpia Kialudt a február 4-én meggyújtott láng, ezzel vasárnap hivatalosan is befejeződött Pekingben a XXIV. téli olimpia, amely a magyarok számára több szempontból sporttörténelmi jelentőségű volt. 2022. február 20. 16:50 A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen Kónya Ádám A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám viszi majd a magyar zászlót a pekingi téli játékok vasárnapi záróünnepségén. 2022. február 19. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.