Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Georg Spöttle a migránsválság 7 évéről, az európai migrációkezelés 7 éves eredménytelenségéről

2022. február 6. 1:33
Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő tartott előadást Veszprémben, amelyen érintette az ismét fokozódó migránsválságot és a háttérben meghúzódó folyamatokat, valamint első kézből adott betekintést az ezer sebből vérző németországi társadalom mindennapjaiba.

Georg Spöttle különös alakja a hazai politikai elemzőknek, ugyanis német származásából adódóan a magyaron kívül egy másik szemüvegen keresztül is képes látni a politikai folyamatokat, ehhez pedig csak plusz adalék az élettörténetéből, hogy a német hadsereg nyugalmazott őrnagyaként testközelből tapasztalta mindazokat a biztonságpolitikailag számottevő eseményeket, amelyek ma is befolyásolják egész Európát.

Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve érkezett kedden Veszprémbe, azon belül is az Agóra kulturális központba, ahol az érdeklődők elsősorban Európa biztonságpolitikai helyzetéről hallgathatták meg gondolatait, de érintette a magyar belpolitika eseményeit is.

Georg Spöttlét Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője kérdezte, indító témaként az immáron 7 éve tartó európai migránsválságot felhozva.

Ugyanis az első közel-keleti migráncsoportok 7 éve jelentek meg a magyar határon. Azóta ugyan a megépített határvédelmi kerítés már meggátolja azt, hogy naponta több tízezren jussanak be ellenőrzés nélkül Európába, Georg Spöttle szerint viszont a brüsszeli felfogás mit sem változott, továbbra is az a mantra hallatszik Európa nyugati feléről, amiben a migránsokat, mint szakképzett, felsőfokú tanulmányokkal rendelkező munkaerőt állítják be. Holott a valóság Spöttle elmondása szerint az, hogy ezek az emberek nem, hogy angolul, németül, vagy franciául nem beszélnek, de többségük még a saját anyanyelvükön is analfabéták. Azért is érthetetlen Európa ezen hozzáállása a mai napig, mivel a koronavírus miatt kontinensszerte milliónyian vesztették el a munkájukat, az ő szaktudásuk helyett pedig az erre egyértelműen alkalmatlan migránsokban látják a gazdaság fellendítését.

Georg Spöttle, mint a német politikában jártas szakember mindezt konkrét számadatokkal is alátámasztotta. Ezek alapján a menekülthullám kezdete óta Németország 150 milliárd eurót invesztált a migránsokba, a kezdeti kalkulációik szerint ez a befektetett pénz 8 év után elkezdett volna megtérülni azáltal, hogy olcsó munkaerőként immáron a gazdaságban jelen lévő migránsok fellendítik a termelést. 7 év telt el, de a mai napig egy cent nem térült meg.

Ezzel szemben az embercsempészet bizniszét sikerült fellendíteni, tette hozzá Spöttle. Azok a bűnszervezetek, akik korábban drogcsempészettel foglalkoztak, mára az embercsempészetből szerzik illegális bevételük nagy részét, mivel sok esetben 5-6000 eurót is elkérnek, hogy áthozzák a migránsokat a határon. A tarifa azért is emelkedett meg ennyire, mert a magyar határzár hatékonysága miatt már nem lehet egyszerűen bejutni az országba, de ha sikerül is ez az akció, a magyar rendőrségnek hála az országhatáron belül sem biztosított, hogy átjutnak Magyarországon a migránsok. Nem egy híradásban szerepelt az, hogy Győr mellett, vagy a nyugati határhoz közeli útszakaszon lebukott néhány embercsempész, aki összezsúfolva a furgonokban szállította a migránsokat.

Georg Spöttle kitért arra is, hogy a migránsok útvonalai évszakonként változnak. Télen Afrika irányából kockázatos átkelni a tengeren, így akkor ismét a Magyarországot is érintő balkáni útvonal kerül előtrébe, a magyar határon pedig még nagyobb jelentősége lesz ilyenkor a folyamatosan járőröző rendőrök és katonák jelenlétének, akik már drónokkal is figyelik a határsértőket.

Az elemző szerint semmi jel nem utal arra, hogy megváltozna ez a helyzet, Brüsszel bukott migránspolitikáját továbbra is fenntartja, a többek közt Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek – mint például az Open Society Foundation, azaz Nylít Társadalom Alapítvány – évente milliárdokat költ, hogy fenntartsák ezeket a migráns-útvonalakat.

Ami pedig azokat a országokat illeti, ahol kísérletet tettek a migránsok társadalomba való integrálására, német példát és statisztikákat hozott a sikertelenség bizonyítására. 2020-ban 370.000 bűncselekmény elkövetése köthető migránsokhoz, ezek között pedig nem kevesebb, mint 1800 szexuális erőszak is szerepel, némely esetben kiskorúak ellen elkövetve azokat.

Georg Spöttle előadásában érintette a magyar belpolitikai helyzetet is a közelgő választással összefüggésben. Itt kiemelte, hogy a baloldal hozzáállása a hatalomhoz tökéletesen látszik a Karácsony Gergely által irányított fővárosban: káosz, züllés és korrupciós ügyek. Az pedig csak hab a tortán, hogy ellenzéki politikusok olyan kifejezéseket használnak vélt választási győzelmük utáni időszakot jellemezve, mint a „hivatalok fidesztelenítése”, vagy „a felcsúti perben a vállalkozók bebörtönzése”. Mindezek nem az általuk oly sokszor hangoztatott demokrácia alapelvei, sokkal inkább a kommunizmus legsötétebb korszakát idéző mentalitás, mondta Georg Spöttle.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.