Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi Polgárőr Egyesület: civilként, alázattal a köz szolgálatában

2022. január 29. 0:04
Elkezdte munkáját az újonnan megalapított Veszprémi Polgárőr Egyesület. A városrészektől függetlenül működő civil szerveződés tagjai már a legelső egyeztetésen konkrét célokat fogalmaztak meg, aminek záros határidőn belül eredményei is lehetnek Veszprém még jobb közbiztonsága szempontjából.

Péntek délután a Városházán találkoztak a tavalyi év végén megalapított Veszprémi Polgárőr Egyesület tagjai, hogy érdemben is elkezdjék önkéntes munkájukat, ennek kapcsán pedig különböző célokat és feladatokat fogalmaztak meg maguknak.

A civil szervezet létrejöttéről korábban mi is írtunk, akkor Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke jelentette be, hogy újult erővel, civilek és a rendvédelmi szervek támogatásával megalapították a szervezetet, amely hosszú távon városrészektől függetlenül, az egész megyeszékhelyen szeretne jelen lenni és hozzájárulni a mindennapos biztonságérzet erősítéséhez.

Pálinkás RolandPálinkás Roland

A mostani egyeztetésen a képviselő mellett – aki szintén tagja a polgárőrök csapatának – jelen volt a többi tag is, továbbá Takács László, az egyesület elnöke és Borbély Zoltán, szakmai vezető.

Utóbbi kiemelte, a polgárőrség lényege, hogy

civilként alázattal, a köz szolgálatáért végezzék az önkéntes munkájukat.

Ehhez a feladathoz nélkülözhetetlen az, hogy a polgárőrök az elhivatottság mellett szakmailag is megfelelően fel legyenek készítve, akár egyedül, akár párban, akár pedig a közterület felügyelőkkel, vagy rendőrökkel dolgoznak együtt.

Borbély ZoltánBorbély Zoltán

Elhangzott, hogy a Veszprémi Polgárőr Egyesület hosszú távon gondolkodik, viszont terveiket lépésről lépésre építkezve szeretnék megvalósítani, elsőként pedig a Jutas-lakótelepre fókuszálnának. Ennek kapcsán a közeljövőben meg fogják keresni az itteni társasházak közös képviselőit a „Minden lépcsőházba egy polgárőrt” programjukkal. Ezt egyébként később országos szintre szeretnék emelni, tehát a terveikbe ilyen elhivatottsággal vágnak bele, ugyanakkor Borbély Zoltán kiemelte, ahhoz, hogy valóban hatékonyak legyenek, az emberknek is azt kell látnia, hogy a polgárőrség, mint egy segítő szolgálat működik a városban.

Konkrétumok kapcsán két sarkallatos probléma megoldása merült fel elsőként. Egyrészről főleg a hajléktalanok által előidézett közbiztonsági probléma, másfelől pedig az illegális hulladéklerakás felszámolása. Utóbbiban nagy segítség lehet az is, hogy a Veszprémi Polgárőr Egyesület már most a soraiban tudhat lovas polgárőröket is, akik elsősorban a város azon külső részein mozognak gyakrabban, ahol leginkább felüti a fejét ez az illegális tevékenység.

Az egyesület már alapításkor szoros együttműködésben áll több intézménnyel és hivatalos szervvel is, úgy, mint az önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a VERGA Erdőgazdasági Zrt, ezeket hamarosan formálisan is megerősítik, továbbá folyamatos az új tagok toborzása, amely által az alapítók reményei szerint több helyi fiatal is csatlakozik hozzájuk.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.