Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Büszke a játékosaira, hiszen évekig tisztességgel dolgoztak

2022. január 21. 7:44
Miután a magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkörben búcsúzott a részben hazai rendezési Európa-bajnokságtól, Gulyás István szövetségi kapitány azt nyilatkozta lapunknak, férfias küzdelemben maradtak alul, ezért a játékosaira egytől egyig nagyon büszke.

Az elmúlt napokban az egész ország kézilabdalázban égett; bizonyára vannak olyan szimpatizánsok, akik a mai napig is, ám miután a férfi kézilabda-válogatottunk búcsúzott az idei, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságtól, sokak csalódottságukban hátat fordítottak az eseménynek.

Pedig az idei Eb-re már évek óta lelkiismeretesen készült a Gulyás István irányította nemzeti alakulat, amely a nemrégiben átadott, több mint húszezer férőhelyes budapesti MVM Dome-ban két vereség mellett (Hollandia és Izland ellen) egy győzelmet (Portugália ellen) jegyzett a viadalon.

Gulyás István szövetségi kapitány büszke a játékosaira, hiszen azon lelkiismeretesen dolgoztak az elmúlt években (archív fénykép: AFP/Khalid E.)Gulyás István szövetségi kapitány büszke a játékosaira, hiszen azon lelkiismeretesen dolgoztak az elmúlt években (archív fénykép: AFP/Khalid E.)

A megfogalmazott cél a legjobb nyolc csapat közé jutás volt. Ehhez képest az elért eredményünk, a tizenötödik pozíció természetesen csalódás mindenki számára. Úgy nyilatkoztam a rajt előtt, hogy a folyóhoz elértünk, át kell úsznunk rajta. Belefulladtunk, a játékosaimra mégis büszke vagyok

– reagált megkeresésünkre Gulyás István.

Mindhárom csoportmérkőzésünk nüánszokon múlott: a hollandok és az izlandiak ellen is férfias küzdelemben maradtunk alul, míg a portugálokat kemény, végletekig kiélezett párharcban fektettük két vállra. A játékosaim évek óta tisztességgel készültek, egyáltalán nem csalódtam bennük

– folytatta a kapitány.

A szakírók is jobb eredményt vártak  a magyaroktól - Fotó: MTI/Kovács TamásA szakírók is jobb eredményt vártak a magyaroktól - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Hollandia elleni nyitóderbin érzékelhető volt, hogy több hazai kézilabdázónak is hatalmas nyomást jelentett a húszezer fős szurkolósereg, ám a további csoportmérkőzésen már nyoma sem volt a lámpaláznak. Hibák viszont mindhárom meccsen csúsztak a gépezetbe, ezt maga Gulyás is elismerte.

A védekezésünk többször is elcsúszott, gyors, egyszerű gólokat ajándékoztunk riválisainknak, amelyek végül megbosszulták magukat. A kapusteljesítményünk ezúttal szintén elmaradt az elmúlt versenyeken mutatottaktól, ám Székely Marcit dicséret illeti, mert többször is nagyszerűen szállt be.

Gulyás István kinevezése az idei Európa-bajnokság befejezéséig szól. Sajtóberkekben már a kontinensviadal előtt többször felröppent a hír, hogy a következő kapitány Gulyás segítője, Chema Rodriguez lehet. Ha így lesz, érdemes elgondolkozni, hogy a szövetség vajon miféle játékot űz?

Az esetleges folytatást Gulyás István nem kívánta kommentálni. Éles József lapunknak korábban már elárulta, Tombor Csaba távozásával a Fejér-B.Á.L. élére a szövetségi kapitányt szerette volna szerződtetni, ám annak hűsége a nemzeti együtteshez teljességgel megkérdőjelezhetetlen volt.

Simon Dani
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Fölényes magyar siker Japán ellen férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Fölényes magyar siker Japán ellen Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 41-27-re verte Japánt a szombaton Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen. 2024. július 20. 20:40 Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Négygólos magyar vereség a németek vendégeként férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Négygólos magyar vereség a németek vendégeként Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-29-re kikapott Németország vendégeként a pénteken Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen. 2024. július 19. 19:00 Sipos Adrián: a védekezés hellyel-közzel jól működött férfi kézilabda-válogatott Sipos Adrián: a védekezés hellyel-közzel jól működött Sipos Adrián szerint hellyel-közzel jól működött az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott védekezése a Szlovénia ellen 29-25-re megnyert felkészülési mérkőzésen. 2024. július 14. 10:30 Rodríguez: nagyon jó formában vagyunk férfi kézilabda-válogatott Rodríguez: nagyon jó formában vagyunk Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint nagyon jó formában van az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 29-25-re legyőzte Szlovéniát szombaton a győri felkészülési mérkőzésen. 2024. július 13. 21:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.