Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület

2022. január 19. 15:35
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.

Kedd délután kötött együttműködési megállapodást a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány a SÉF iskolában. A felek együttműködésének alapja, hogy közösen biztosítsák a sportoló tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét mind tanulmányaik, mind sportolásuk terén. Az iskola és az egyesület közösen biztosítja továbbá az iskola valamennyi tanulója számára a megfelelő sportágválasztást és a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását is. A megállapodás szerint az együttműködés keretében beiratkozott diákoknak rugalmas tanulási lehetőséget biztosítanak, és a VSZC által működtetett Sport és Tanulás Programba is bekapcsolódhatnak, ahol a mentorálás mellett akár ösztöndíjban is részesülhetnek.

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója azt mondta, minden olyan kezdeményezést támogatnak, amely a szakképzés minőségének előtérbe helyezését szolgálja. A VSZC fontosnak tartja a lokálpatriotizmust, és azt, hogy veszprémi egyesületekkel dolgozzanak együtt. A mostani megállapodással a sportolói és a tanulási előremenetelt is támogatják, hisz úgy látják, a kettőt együtt lehet magas szinten művelni.

Hajdúné Medgyesi Andrea, Kavalecz Gábor, Németh Balázs és Máhl Krisztián az együttműködés aláírásakor kedd délután Veszprémben.Hajdúné Medgyesi Andrea, Kavalecz Gábor, Németh Balázs és Máhl Krisztián az együttműködés aláírásakor kedd délután Veszprémben.

A VSZC Táncsics Mihály Technikum igazgatója, Hajdúné Medgyesi Andrea üdvözölte a megállapodást, hisz mint elmondta, a 2022-2023-as tanévtől kezdve a jégkorong is bekerült a sportedző- és sportszervező szakképzések közé. Jelenleg hét sportágban képeznek edzőket, ám jövőre ez a szám eggyel több lesz.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány képviselője arról beszélt, a megállapodással a jó tanuló jó sportoló értékrendet tudják és akarják erősíteni. Mint mondta, jégkorongozóik létszáma folyamatosan nő, és bíznak benne, hogy az együttműködés hatására többen választják majd Veszprémet és a jégkorongot. Az alapítvány szakmai igazgatója, Máhl Krisztián úgy fogalmazott: a kezdetektől fogva azon dolgoznak, hogy együttműködéseket hozzanak létre a helyi tanintézményekkel. Kiemelte, jó kapcsolatot ápolnak a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával és a Pannon Egyetemmel is.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! jégkorong Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! A Rampage ezüstéremmel zárta a női jégkorong U25 A-bajnokságot. A veszprémi csapat az osztrák liga négyes döntőjébe is bejutott, ahol a negyedik pozícióban zárt. A klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián megkeresésünkre a játékosokat méltatta, akik az idény során kettőzőt erővel dolgoztak. 2024. április 16. 13:20 Szárnyalnak a veszprémi hokisok! Rampage Szárnyalnak a veszprémi hokisok! A Jéglovagok U12-es csapata a Magyar Kupában négyes döntőt, míg a Rampage U25 finálét játszhat a hazai jégkorong-bajnokságban. A hölgyek ezt is túlszárnyalva az osztrák élvonalban is a legjobb négybe jutottak egyedüli magyar együttesként. 2024. március 19. 13:33 Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott jégkorong Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott A Veszprémi Jégcsarnok az elmúlt napokban két felkészülési mérkőzésnek is otthont adott: a házigazda Rampage mindkét alkalommal felülmúlta a török jégkorong-válogatottat. 2024. február 15. 14:55 Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Veszprémi Jégcsarnok Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Hatalmas sikert aratott a Jégpályák Éjszakája-programsorozat Veszprémben: a Jégcsarnokban meghirdetett eseményekre több mint félezren látogattak ki az elmúlt hétvégén. 2024. január 22. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.