Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

GPS-es etetőhajó izgalmas terepszínben - mutatjuk a részleteket!

2022. január 19. 10:31

Mit jelent az, hogy egy etetőhajó GPS funkcióval is el van látva? Miként hasznosítható ez a fajta extra funkció a horgászatok, különösen a pontyra és amurra történő bojlis vagy feeder peca ideje alatt?

Sokkal inkább lényeges kérdések ezek, mint azt elsőre gondolnánk. A cikkben igyekszünk megvilágítani, hogyan és miként válhat pontosabbá, hatékonyabbá és eredményesebbé maga a horgászat, az etetőhajó segítségével.

Mit is jelent az, hogy egy etetőhajó GPS funkcióval van ellátva?

Minden bizonnyal nem nehéz azt kitalálni, miben is rejlik a dolog lényege. Annyit kell tehát tudni, hogy az egyébként normál funkciókat betölteni képes etetőhajó el van látva GPS jeladóval is, összeköttetésben a távirányítóval. Ez pedig lehetővé teszi azt, hogy a jellemzően 500 méteres hatótávon belül a kiszemelt horgászhelyek ne csak megközelíthetőek legyenek, hanem a normál szemmértéken felül még GPS is segítsen a tudatos tájékozódásban.

De mindjárt mondunk konkrét példát is arra, hogy milyen úton és módon hasznosulhat horgászat közben a GPS-es etetőhajó.

Hogyan és miként hasznosulhat a GPS-es etetőhajó?

Képzeljük el, hogy egy nagytestű pontyokban bővelkedő vízre érkezve és a horgász helyünket elfoglalva több ígéretes helyet is látunk magunk előtt. A meder feltérképezése után az tűnik indokoltnak, hogy több etetést is kialakítsunk. Viszont ezek alapvetően kisebb, szűkebb helyek, amiknél sokat jelent a pontosság. Messze vannak, mi pedig sötétben is folytatni szeretnénk a hajszálpontos horgászatot. Ez viszont a hagyományos módon nehezen volna elképzelhető.

Pontosan itt jön képbe a hozzáadott értéke az etetőhajónak GPS funkcióval. Merthogy a kiszemelt horgászhelyek mindegyikét egyszer kell csak beállítani, és onnantól kezdve az etetőhajó tűpontosan vissza tud találni akár az etetés, akár a horgászat kedvéért.

Mennyire számít luxuscikknek a GPS-es etetőhajó használata?

Természetesen minden ilyesfajta megállapítás viszonylagos, ugyanakkor az mindenképp kijelenthető, hogy az elmúlt évek kedvező fejleményei okán a GPS-es etetőhajó beszerzése már korántsem csak a tehetősek kiváltsága.

Sőt, ma már meglehetősen könnyű bőven a 100 ezer forintos kategória alatt találni olyan GPS-es etetőhajót, ami funkcionalitását tekintve hibátlanul képes teljesíteni az egyébként tőle elvárt feladatokat.

Pláne úgy, hogy egyes modellek még egészen esztétikus terepszínben is elérhetők. Ami egyfajta extraként lehet jelen a horgászatok ideje alatt, hatékonyan beolvadva az etetés, illetve a horgászat jellemző környezetébe.

Úgyhogy teljesen jogos és reális lehetőség, hogy olyan GPS-es etetőhajó segítségével történjen a horgászat, ami nemcsak a funkciókat, hanem a látványt tekintve is elsőrendű választás.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.