Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Csak a második félidővel voltak elégedettek a magyarok Bahrein ellen

2022. január 9. 10:02 // Forrás: MTI
Ligetvári Patrik, Lékai Máté, valamint Gulyás István szövetségi kapitány is csak a második félidővel volt elégedett szombaton, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahreint a Szigetszentmiklóson rendezett felkészülési mérkőzésen.

"Kellett egy félidő, hogy bemelegedjünk, de ezt ki kell javítanunk, mert az Európa-bajnokságon nem engedhetjük meg magunknak" - szögezte le Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém balátlövője a 19-18-a vendégvezetéssel zárult első felvonásról.

Kapcsolódó cikk
Magyar győzelem a Bahrein elleni edzőmeccsen
A jövő csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahrein csapatát a Szigetszentmiklóson rendezett szombati edzőmérkőzésen.

Klubtársa, Lékai Máté úgy fogalmazott, támadásban nem járatták elég gyorsan a labdát, ennek ellenére sokszor eladták, nagyon statikusak voltak és a védekezésük sem volt eléggé feszes.

"Látványos különbség volt a két félidő között, az elsőben nem volt tempója, ritmusa a játékunknak, és csak ácsorogtunk védekezésben" - értékelt Gulyás István.

Ligetvári felidézte, hogy a szünet után javították a hibáikat, védekezésben agresszívabbak, támadásban pedig pontosabbak lettek, ahogyan az első felvonásban is kellett volna. 

"Amit támadásban egész héten gyakoroltunk, az jól működött, pláne a második félidőben, és ez nagyon pozitív" - nyilatkozta.

Fotó: MKSZ/Cseh PéterFotó: MKSZ/Cseh Péter

Az előző Európa-bajnokságon kilencedik, a tavalyi világbajnokságon ötödik helyezett válogatott novemberben házigazdaként előbb 26-24-re, majd 26-23-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát felkészülési találkozón. A csütörtökre tervezett Fehéroroszország elleni edzőmeccs elmaradt, mert a vendégeknél koronavírusos megbetegedés történt.    

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

"Látszott, hogy régen játszott együtt legutóbb a csapat, ezért is örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés" - mondta a kapitány. Hozzáfűzte, biztosan jobb lett volna, ha csütörtökön is játszhatnak, de a meccs előtti taktikai értekezleten is említette, hogy a tavalyi világbajnokságra úgy utaztak, hogy egyetlen edzőmeccsük sem volt, most legalább egyet meg tudtak rendezni.

Igazából nem az eredmény volt a legfontosabb, de örülök, hogy tudtunk fordítani, és teljesen más szellemiségben kézilabdáztunk a második félidőben" - nyilatkozta. Hozzátette, Bahrein csapatától azt kapták, amit vártak, sok egy-egy elleni párharcot kellett megvívniuk, majd leszögezte, hogy az Európa-bajnokság rajtjáig mindenben javulniuk kell.

Lékai Máté megjegyezte, szombati ellenfelük olyan védekezést választott, amivel nem biztos, hogy találkoznak a kontinenstornán, ezért a magyarok elsősorban védekezésben készülhettek arra, amire a hollandoktól számíthatnak.

A veszprémi irányító a kapitánynál is kritikusabban értékelt, úgy látta, hogy az első és a második félidő sem úgy alakult, ahogyan tervezték. Mint elmondta, biztosak voltak benne, hogy nem a legjobb játékukat fogják nyújtani, de próbálták védekezésben és támadásban is azt gyakorolni, amit a jövő héttől szeretnének produkálni.

"A második félidőre némileg javult a védekezésünk, volt néhány játékvezetői ítélet, ami nekünk kedvezett, akkor tudtunk könnyű gólokat lőni, de az egész meccsen nem úgy teljesítettünk, ahogyan az Eb-n majd elvárjuk magunktól. A hasznos dolgokat próbáljuk megtartani, a rosszakat pedig kijavítani a hátralévő napok során" - magyarázta.

Gulyás István elmondta, másfél nap pihenő következik, de aki akar, az vasárnap és hétfőn is maradhat Telkiben, a bázisként szolgáló MLSZ-edzőközpontban.

"Bent maradunk, ott mennek ki egy kicsit, nagyon nem mászkálnak. Kategorikusan nem lehet megtiltani semmit, de felnőtt emberek módjára viselkednek, ahogyan karácsonykor és szilveszterkor is. Mindenki érzi a súlyát a jelenlegi helyzetnek" - magyarázta a koronavírus-járvány miatti aggályok kapcsán.

Lékai elárulta, aki hazamegy, az csak a szűk családdal találkozik, amelynek tagjai tesztelve vannak, hiszen "mindenki tudja, milyen felelősség van rajtunk".

A szakvezető közölte, a visszatérés után ismét edzések lesznek és megkezdik a célirányos felkészülést a hollandokra. Akkor már José María Rodríguez Vaquero - sportági becenevén Chema - edző is csatlakozhat a csapathoz, akinek a családjában több megbetegedés történt, ezért eddig nem utazhatott Magyarországra, de hétfőn ő is megérkezik. A spanyol edző élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket, vagyis látta és hallotta, ami történt, és el tudta mondani a véleményét a játékosoknak, illetve a szakmai stáb többi tagjainak, és Nagy Lászlóval a szombati edzőmeccs alatt is végig kapcsolatban volt.

A beálló Bánhidi Bence kisebb derékfájdalmak miatt kihagyta a Bahrein elleni találkozót, de Gulyás elmondta, hogy ennek nincs kihatása az Eb-re, a szereplése nincs veszélyben.

vehir.hu
Események
Sorozat
Eurokupa
Hazai
Magyarország
Vendég
Spanyolország
Időpont
2020. november 4. 18:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
32-29
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda Eurokupa
Hazai
Magyarország
Vendég
Horvátország
Időpont
2021. május 1. 15:10
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
26-22
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.