2023. január 28.
//
Károly, névnap

Szilágyi Áron és Csipes Tamara az év sportolója

2022. január 6. 22:29
MTI
A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot.

A 64. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki.   

"Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is" - mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán hetedik lett.

Csipes Tamara (j), Kozák Danuta (b4), Kárász Anna (b3) és Bodonyi Dóra (b2), a női kajak négyes tagjai átveszik az Év Egyéni Sportok Csapata díjat Szabó Tündétől, sportért felelős államtitkártól (b5) és Szécsi Zoltán egykori válogatott vízilabdázótól (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés TiborCsipes Tamara (j), Kozák Danuta (b4), Kárász Anna (b3) és Bodonyi Dóra (b2), a női kajak négyes tagjai átveszik az Év Egyéni Sportok Csapata díjat Szabó Tündétől, sportért felelős államtitkártól (b5) és Szécsi Zoltán egykori válogatott vízilabdázótól (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés Tibor

A nőknél elsőként záró Csipes Tamara a díjat az est díszvendégétől, Stephen Roche Giro d'Italia- és Tour de France-győztes, világbajnok ír kerékpárostól kapta meg.    

A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.

Csoportkép az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés TiborCsoportkép az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés Tibor

A díjátadók között volt többek között Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpáros, Románia sportminisztere, Farkas Bertalan, az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, illetve Raymond Blondel, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke.    

Az ünnepségen - melyre a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt került sor - megemlékeztek a magyar sportélet 2021-ben elhunyt nagyságairól.

vehir.hu

További cikkek

Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes
Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes
A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).
A férfiaknál Liu Shaoang, Milák és Szilágyi került az első háromba
A férfiaknál Liu Shaoang, Milák és Szilágyi került az első háromba
A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.
Az Év sportolója Gála 2022: megkezdődött a szavazás
Az Év sportolója Gála 2022: megkezdődött a szavazás
Pénteken (ma) megkezdődött az internetes szavazás 2022 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 65. alkalommal voksolhatnak.
Az Év Sportolója Gála: Lőrincz Tamás, Milák és Szilágyi a három között
Az Év Sportolója Gála: Lőrincz Tamás, Milák és Szilágyi a három között
A férfiaknál a birkózó Lőrincz Tamás, az úszó Milák Kristóf, valamint a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél a kajakos Csipes Tamara és Kozák Danuta, továbbá a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.
Az év sportolója gála – ők lehetnek 2021 legjobbjai
Az év sportolója gála – ők lehetnek 2021 legjobbjai
Pénteken (ma) kezdődik az internetes szavazás 2021 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 64. alkalommal voksolhatnak.