Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?

2022. január 2. 4:00 // Forrás: Ecoport
Te mit fogadsz meg az év végén? Meddig tart ki a lelkesedés és a fogadalmak?

Állítólag az edzőtermeknek kifejezetten jól megy januárban. Annak, hogy ebben az időszakban az átlagosnál több vendéggel számolhatnak, alapvetően három oka van.

Az egyik, hogy az ünnepek lecsengésével megnő a szabadidő mennyisége, amit a hideg, ködös, korán sötétedő januári időszakban jó ötlet edzéssel eltölteni. Másrészt sokan érzik úgy, hogy a karácsonyi-szilveszteri „bűnözést”, vagyis a korlátlan étel- és italfogyasztást muszáj valamivel kompenzálniuk. Az év végén felszedett kilókat le kell dolgozniuk némi testmozgással. Persze itt van a harmadik indok is, az újévi fogadalom, ami nem ritkán a „jövőre többet sportolok” mondatban testesül meg, és a mínuszok idejére kellemes gondolatnak tűnik, miközben az álomalakról fantáziálunk.

Te hányszor fogadtál meg ilyet?
Mi volt a legnagyobb kihívásod vagy sikered?

A statisztikák szerint az újévi fogadalmakat tevők (a legnépszerűbbek az egészséggel, testsúllyal, káros szenvedélyekkel és pénzügyekkel kapcsolatosak) 90 százaléka elbukik, többnyire már februárban. Pár hónap és az újévi fogadkozók lassan lemorzsolódnak – így tavasszal ismét csak a törzsvendégekkel vannak tele a termek.

Fotó: Meghan Holmes on UnsplashFotó: Meghan Holmes on Unsplash

A vállalások teljesítését az is hátráltatja, ha valaki túl sok mindent akar egyszerre megváltoztatni.
Te ismersz olyanokat, akik nem egy, nem kettő, hanem rögtön öt, vagy akár annál is több elhatározással vágnak neki a következő évnek?

Egyetlen fogadalmat is óriási kihívás betartani, többet pedig szinte lehetetlen.
Ha pedig egy fogadalmat megszegsz, akkor könnyen elindulhat a dominóeffektus, és mire észbe kapnál, már minden tervet elengedsz...

Egyedül sokszor nehéz nekiállni edzeni. Ismerős az érzés? Egy összetartó, támogató közösségben az edzés motiválóan hat, könnyebb kitartani az új szokás mellett. Ha nincs erőd, vagy kitartásod elkezdeni az edzést, akkor csatlakozz egy csoportos edzéshez!

Ha még több figyelemre van szükséged, akkor remek személyi edzőket lehet találni.

Ha már céloknál tartunk, célszerű leírni az alábbiakra a választ:

  • Mi a legnagyobb célom (céljaim) 2022-re?
  • Mi az, amit ki fogok próbálni, ahová el fogok menni (amit kihúzol a bakancslistádról)?
  • Min fogsz változtatni, miről fogsz leszokni (mit fogsz új szokással helyettesíteni)?
  • Mire fordítasz több időt?

Ha segítségre van szükséged mozgás, életmódváltás, táplálkozással kapcsolatban, keress bátran. Örömmel segítek új, hasznos és tartós szokások kialakításában.

Soha nem késő nekiállni mozogni és kialakítani egy új, akár élethosszig tartó életmódot, ami lehetőséget ad a „jójó” effektus elkerülésére és a testsúly optimalizálására.
Legyen 2022 a Te éved! Ne halogass tovább!

Sok sikert!

Üdv,
István

www.kettlebellveszprem.hu

Pribék István
Forrás: Ecoport

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.