2023. június 6.
//
Norbert névnap

Az ajkai kórház Veszprém megye második legfontosabb kórháza most is és marad a jövőben is

Számos rémhír kapott szárnyra az ajkai Magyari Imre Kórház működése kapcsán. Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Töreki Vörös Ibolya főigazgató, dr. Nagy Zoltán főigazgató, dr. Navracsics Tibor kormánybiztos és Fülöp Zoltán képviselő, amelyről a Hírhíd.hu tudósított.

A jelenleg hatályos járványügyi szabályok és a kórház látogatási tilalmát tiszteletben tartva az épület előtt tájékoztatták a sajtó megjelent képviselőit a kórházban folyó munkáról.

Dr. Nagy Zoltán főigazgató hangsúlyozta, hogy ellátatlan beteg nincs. A covidos betegek biztonságos ellátásuk miatt átszervezésre került a kórházi ellátás. Ez négy osztály működésének szüneteltetését, átszervezését jelenti. Ezek a traumatológia, neurológia, a krónikus belgyógyászat, az ápolási osztály.  Mindez lehetővé tette azoknak a humán erőforrásoknak a biztosítását, amely a covidos betegek ellátását igénylik. Ennek a feladatnak eleget tettünk, és a kórház a plusz feladatoknak megfelelően a betegek fogadására rendelkezésre áll -  mondta dr. Nagy Zoltán. Természetesen ez kényelmetlenseggel is jár, de ez a betegellátást egyáltalán nem veszélyezteti. A krónikus betegek a tapolcai kórházban kaptak helyet, a traumás betegeket pedig már a mentésirányítás a veszprémi kórházba küldi.

Dr. Nagy Zoltán, főigazgatóDr. Nagy Zoltán, főigazgató

Dr. Nagy Zoltán elmondta, hogy az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek a kórházban. Teljes külső és belső felújítás történt, új fűtéstechnikai rendszert is kiépítettek. A közelmúltban 3 milliárd forint érkezett arra, hogy a kórtermek is megújuljanak, olyan oxigén ellátó rendszer került kialakítására, amely lehetőséget ad arra, hogy minden kórházi ágynál rendelkezésre álljon az oxigén szükség esetén. Ez is a kórház stabilitását támasztja alá.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elmondta, hogy minden intézkedést megfelelően átgondolva, a betegek érdekét figyelembe véve hoztak meg és ez a jövőben is így lesz.  Ezekben a döntésekben a mindenkori miniszteri rendelet az irányadó. Attól senki el nem térhet. Újságírói kérdésre a főigazgató elmondta, hogy az ellátási rend visszaállítása abban a pillanatban megtörténik, amikor a járvány jelenlegi hulláma lecseng és nem lesz szükség a humáninfrastruktúrára. Ez két-három napot vesz majd igénybe, attól a pillanattól kezdve, hogy a rendelet ezt lehetővé teszi.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgatóDr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgató

Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos kiemelte, hogy az ország a negyedik hullám kellős közepén van, és azért rendkívüli intézkedéseket is kellett hozni. Ezek nemcsak Ajka városának fontosak, hanem mindazoknak a településeknek is, ahol az ellátási kötelezettsége van.

Navracsics Tibor, kormánybiztosNavracsics Tibor, kormánybiztos

Kitért arra, is, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program során az egészségügyi hátteret is az ajkai kórház jelenti majd. Ugyanakkor az Észak-dunántúli Gazdaság fejlesztési Övezet szempontjából is kiemelkedően fontos a kórház stabil jelene és jövője.  Kormánybiztosként szövetséget ajánlott Ajka polgármesterével, hiszen az együttműködés már az Európa Kulturális Főváros programban megvalósult, már kapott a város 300 millió Ft-ot épületfelújításra, a csónakázó tó megújítására 450 millió Ft-ot biztosítottak. Ezt a szövetséget javasolta a fejlesztések kapcsán, a kórház vonatkozásában is.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nincs ok az aggodalomra. A kórház stabil, stabil is marad, rendelkezésre állva a 60 ezer embernek, akik az ellátási területen élnek.

vehir.hu

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.