Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Nyíltvízi úszó világkupa: Rasovszky megvédte címét összetettben

2021. december 16. 8:03 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf nyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záró állomását Abu-Dzabiban, a rövidpályás világbajnokság helyszínén rendezték.

A címvédő, olimpiai ezüstérmes magyar sportoló legnagyobb riválisa összetettben az addig vezető francia Marc-Antoine Olivier volt, aki azonban a 10 kilométeres táv felénél szabályos közelharcot folytatott a vele együtt úszó németekkel, és ennek az lett a vége, hogy ütésért kizárták.

Fotó: MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mindez azt jelentette, hogy Rasovszkynak legalább az ötödik helyen kellett beérnie, hogy megvédje összetett világkupa-elsőségét, ez pedig sikerült is neki, harmadikként csapott a célba, amivel begyűjtötte az 50 ezer dolláros bónuszt is.

Fogalmam sem volt, mi történt Marc-Antoine-nal, azt hittem, előttem van, elment a többiekkel, és úgy gondoltam, negyedik lettem, bár tény, mintha csak két embert láttam volna a vége felé. Aztán a célban kérdeztem Domenicót (Acerenzát), ki a harmadik, mondta, te, és akkor már sejtettem, hogy itt valami furcsa történt

- nyilatkozott Rasovszky. Hozzátette, érdekes, hogy Rio óta egyetlen nagyobb versenyen sem zártak ki senkit a sztárok közül, így kicsit sajnálja Olivier-t.  

Fotó: MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás

Maga a verseny nem volt rossz, sikerült végig elöl maradni, ha nincs az az apró eltévedés, valamiért azt a bóját sosem sikerült normálisan belőnöm, meg nem megyek ki az utolsó kör előtt még inni, akkor talán ott tudtam volna maradni Florianékkal (Wellbrock), de hiába éreztem magamban az erőt, most nem volt meg az a sebesség, ami ahhoz kellett volna, hogy utolérjem őket. Ettől még nagyon boldog vagyok, az egész idényemben sikerült egy kiegyensúlyozott, magas szintet hozni, az összes versenyen az első ötben lenni, többnyire a dobogón, ami nagyon jó dolog

- hangsúlyozta Rasovszky, aki a csapatverseny ezüstjéért járó rész (4500 dollár), plusz a kiemelt pénzdíjjal dotált mostani viadal bronzérme (10 500) mellé kapta az összetett 50 ezer dolláros bónuszát, így Abu-Dzabiban 65 ezer dollárt (több mint 20 millió forintot) keresett.

A csütörtöki versenyt az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock nyerte.

A többi magyar induló számára világbajnoki válogató volt ez a szám, közülük Betlehem Dávid szerepelt a legjobban, 21. lett, Gálicz Péter érkezett nem sokkal mögötte, így ők ketten "jutottak tovább" - a jövő évi első nemzetközi viadal dönt arról, melyikük indulhat majd 10 km-en Fukuokában, míg a másik választhat az 5, illetve a 25 km-es táv között.

A végeredmény - férfiak, 10 km:
1. Florian Wellbrock (német) 1:48:09.4 óra
2. Domenico Acerenza (olasz) 1:48:12.0
3. Rasovszky Kristóf 1:48:23.6
... 21. Betlehem Dávid 1:48:56.5
... 24. Gálicz Péter 1:49:15.2
... 32. Sárkány Zalán 1:51:06.6
... 52. Kovacsics Márk 1:55.46.6

Az összetett végeredménye:
1. Rasovszky Kristóf 2550 pont
2. Marc-Antoine Olivier (francia) 2400
3. Niklas Frach (német) 1650

A nők versenye magyar idő szerint 8 órakor kezdődött.

Szerdán a váltók viadalát rendezték meg a világkupa-döntőben, abban a magyar csapat ezüstérmet szerzett.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.