Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

Oltásokkal kezdte, jótékonysággal zárta az évet a kormányhivatal

2021. december 14. 16:28
A hivatal munkatársai által gyűjtött adományokat adott át, majd évet értékelt Takács Szabolcs kormánymegbízott csütörtök délelőtt a Megyeházán.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal dolgozói negyedik alkalommal gyűjtöttek adományokat a karácsonyi időszakban. A meglepetéseknek a sümegi Napfény Segítő Központ gondozott gyermekei és több megyebeli rászoruló család örülhet, a 317 cipősdobozt kedd délelőtt Bakos Kitti, a a Napfény Segítő Központ Család - és Gyermekjóléti Központjának vezetője vehette át Takács Szabolcs kormánymegbízottól. 

A kormánymegbízott az átadást követően tartotta meg évértékelő tájékoztatóját is.  Elmondta: csökkentették az ingatlanok költségeit, ötmillió forintot takarítottak meg azzal, hogy hárommal csökkent a hivatal által használt ingatlanok száma. Folyamatos az ingatlanok állagmegóvása, csaknem 200 millió forintot költöttek erre 2021-ben, az egyik legfontosabb ilyen munka a Megyeháza tetejének felújítása volt. 

Az egyik legnagyobb kihívást a járványhelyzet kezelése jelentette, a hivatal tevőlegesen is részt vett a pandémia elleni küzdelemben: januártól kezdve hordták ki a fertőtlenítőszereket oktatási és szociális intézményekbe, áprilisban a pedagógusok oltását, augusztusban a 12 év fölötti diákok iskolai oltását szervezték meg. A kormánymegbízott elmondta: sok kollégája önkéntesként, a munkaidején kívül is részt vett a járvány elleni küzdelemben. 

Takács hozzátette: a járványhelyzet ellenére a megye foglalkoztatási adatai nem romlottak, sőt javultak is, ami részben a foglalkoztatást segítő kormányzati támogatásoknak tudható be – a munkavállalókat alkalmazók mellett az önfoglalkoztató vállalkozók is hozzájuthattak ilyen anyagi segítséghez. 

Változás januártól, hogy új országos bányafelügyelet jön létre; a kormányablakban bejelentett név- vagy lakcímváltozásokat a közműszolgáltatóknak automatikusan továbbítják, így nem kell mindenhova külön ellátogatni; önkiszolgáló ügyintézést indítanak, ahol az ügyfelek ügyintéző segítsége nélkül is elintézhetnek bizonyos ügyeket.

A kormánymegbízott megemlítette még az idén elindult Hulladékradar szolgáltatást, az áldozatvédelmi központ megnyitását, a parlagfű-mentesítési munkálatokat, valamint egy új kormányablak-busz hadrendbe állítását. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.