2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Piltman Anna és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes lett az első VeszprémSztár győztese

2021. december 12. 14:00
A fiatal korosztálynak szóló megyei tehetségkutató döntőjét szombat este tartották a Petőfi Színházban. Két kategóriában, ének és táncos produkcióban hirdettek győztest.

A Veszprémi Petőfi Színház, a KID Rock and Roll SE és a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület október végén hirdette meg a 14-29 éves korosztálynak szóló megyei tehetségkutatót, a VeszprémSztárt. A tánc és ének kategóriában elindított versenyre bárki ingyen jelentkezhetett, aki a megyében lakik, tanul vagy itteni egyesület tagja.

A színház tájékoztatása szerint a versenyre közel kétszázan jelentkeztek, ám az előválogató után a döntőbe csak 12 énekes, illetve ugyanennyi táncos produkció jutott be.

A végső megmérettetésnek december 11-én este a Petőfi Színház adott helyszínt, ahol a 3 perces produkciókat ének kategóriában Módri Györgyi, Vastag Tamás, és Ókovács Szilveszter, míg a táncosokat Oberfrank Réka, Grünwald Krisztina, és Szakál Attila értékelte.

A műsorvezetők Bondor Virág és Rompos Gergő voltak, akik fiatalos lendülettel, a humort sem nélkülözve vezették le a tehetségkutató döntőjét, ám győztesekről a zsűri hozott döntést. Utóbbiak értékelése alapján tánc kategóriában

a Veszprém-Bakony Táncegyüttes lett az első,

Kid Rock and Roll SE Csinizsaruk formációja a második

a Balaton Fitness SE survivor produkciója pedig a harmadik helyezett.

Az énekesek versenyét Piltman Anna nyerte, a képzeletbeli dobogón őt követi Kiss Anna majd Mihók Johanna.

Ahogy Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos, valamint Hegedűs Barbara alpolgármester a megnyitón elmondták, Veszprémet és térséget mindig is a kulturális sokszínűség jellemezte, ezért nem véletlen, hogy 2023-ban ez a régió lesz Európa Kulturális Fővárosa. Kihangsúlyozták azt is, hogy olyan helyi tehetségkutatóról van szó, amelyet a fiatalok részvételével rendeztek meg azért, hogy megtalálják az eddig bujkáló tehetségeket.

Fotóink a december 11-i döntő megnyitóján készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.