Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn

2021. december 11. 18:12
Péntek után szombaton is összegyűltek a városrész lakói. Zsíroskenyér partival egybekötött adventi karácsonyfadíszítő programon vettek részt.

A Kertvárosi Városvédő Egyesület szombat délutánra a Mindszenty emléktemplom (Cholnoky Magyarok Nagyasszonya templom) elé invitálta a városrész lakóit. A templom előtti téren zsíroskenyérrel, forraltborral, meleg teával és aprósüteménnyel várták azokat, akik szívesen kipróbálnák, milyen egy többméter magas létrára felkapaszkodni, és úgy fenyőfát díszíteni. Merthogy a Cholnokyn nem egy kisebb fenyőt, hanem egy több méter magas fát öltöztettek közösen ünnepi díszbe. Persze nem mindenki merészkedett ilyen magasságokba.

Ahogy Brányi Mária alpolgármester a helyszínen fogalmazott, a legtöbben már sokadjára csatlakoztak az immár hetedik alkalommal megrendezett adventi programhoz, míg mások először jöttek el.

Miután feldíszítették a fát, az itt lakók a Kabóca Bábszínház „Regő Rejtem” című előadását nézték meg, majd közösen énekeltek a Kukkantó Egyesülettel és a templomi kórussal. A tánclépéseket a Kis-Bakony Táncegyüttestől lehetett megtanulni.

A Cholnoky városrészen pénteken volt egy nagyobb volumenű, hasonló esemény. December 10-én első alkalommal tartott közös karácsonyi ünneplést a városrész közössége.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.