Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn

2021. december 11. 18:12
Péntek után szombaton is összegyűltek a városrész lakói. Zsíroskenyér partival egybekötött adventi karácsonyfadíszítő programon vettek részt.

A Kertvárosi Városvédő Egyesület szombat délutánra a Mindszenty emléktemplom (Cholnoky Magyarok Nagyasszonya templom) elé invitálta a városrész lakóit. A templom előtti téren zsíroskenyérrel, forraltborral, meleg teával és aprósüteménnyel várták azokat, akik szívesen kipróbálnák, milyen egy többméter magas létrára felkapaszkodni, és úgy fenyőfát díszíteni. Merthogy a Cholnokyn nem egy kisebb fenyőt, hanem egy több méter magas fát öltöztettek közösen ünnepi díszbe. Persze nem mindenki merészkedett ilyen magasságokba.

Ahogy Brányi Mária alpolgármester a helyszínen fogalmazott, a legtöbben már sokadjára csatlakoztak az immár hetedik alkalommal megrendezett adventi programhoz, míg mások először jöttek el.

Miután feldíszítették a fát, az itt lakók a Kabóca Bábszínház „Regő Rejtem” című előadását nézték meg, majd közösen énekeltek a Kukkantó Egyesülettel és a templomi kórussal. A tánclépéseket a Kis-Bakony Táncegyüttestől lehetett megtanulni.

A Cholnoky városrészen pénteken volt egy nagyobb volumenű, hasonló esemény. December 10-én első alkalommal tartott közös karácsonyi ünneplést a városrész közössége.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 2024. február 26. 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. 2024. február 26. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.