Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hótengerben futottak egy nemes célért

2021. december 7. 14:09
Több mint négyszázezer forint gyűlt össze annak a százötven futónak a nevezéséből, akik hétvégén részt vettek a Veszprémi Mikulás Futáson. A rendező Városi Nyilvánosságért Alapítvány a teljes befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesületnek ajánlotta, amely éves szinten több mint félezer elárvult állatnak segít az otthonteremtésben.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hétvégén jókora hótakaróra ébredhettünk, a sportszerető embereknek mindez nem jelentett akadályt abban, hogy részt vegyenek az első ízben megrendezett Veszprémi Mikulás Futáson.

Az eseményt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezte, amelynek elnöke, Vermes Gábor portálunknak elmondta, rendezvényeik a korábbi években is sok embert megmozgattak, idén ugyanakkor nagyobb kihívást kívántak teremteni számukra.

Tisztában voltunk azzal, hogy a hideg beköszöntével egyenesen arányosan csökkenek a futóversenyek az országban. Burján Jenő és Szűcs Dávid szervezőtársaimmal ezért úgy döntöttünk, megvalósítunk egy terepversenyt, hiszen a sportszerető embereket a hó nem állíthatja meg.

A rendezőknek igazuk is lett, hiszen a regisztráció egyik napról a másikra betelt. Mindehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy a versenyzők a nevezési díjukkal a Vackoló Egyesületet támogathatták, amely hosszú évek óta a veszprémi állatvédelem kiemelkedő alakja.

A 2006-ban alakult Vackoló fennállása során több ezer állatnak biztosított új reményt az életre. Ezt a fajta önzetlen segítségnyújtást kívántunk honorálni azzal a csekélységgel, hogy a nevezésből befolyt négyszázezer forintot felajánlottuk az egyesület számára. Erről szólt az első Mikulás Futás

– mutatott rá Vermes Gábor.

A hétvégi versenyen a sportolók három táv közül választhattak: 5, 10, és 20 km-en is számot lehetett adni arról, kiben mekkora erő és kitartás lakozik. Szűcs Dávidtól, a verseny szakmai szervezőjétől megtudhattuk, a legrövidebb pálya a Gulya-dombon, a közepes a Tekeres-völgyben, míg a félmaraton előbbi kettőt is magában foglalva a Csatár-hegyen zajlott.

A pozitív visszajelzések fényében jövőre szeretnénk meghonosítani Veszprémben egy olyan versenysorozatot, amelynek minden évszakban az ünnepekhez kötve lenne egy-egy állomása. Bízunk benne, hogy a tervünk valósággá válik majd, a vállalkozó szellemű emberek pedig hasonló örömmel fogadják majd, mint a Mikulás Futást

– zárta Szűcs Dávid.

A 2021-es Veszprémi Mikulás Futás 5 km-es versenyét Szemán Kata nyerte (00:21:55), míg 10 km-en Nagy Patrik bizonyult a leggyorsabbnak (00:41:22). A félmaraton győztese pedig Háden Tamás lett (01:41:15). A jótékonysági futáson minden nevező egyedileg kidolgozott, minőségi, ötletes befutóéremmel gazdagodott.

Galéria
Veszprémi Mikulás Futás – együtt egy jótékony célért
Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.