Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közbiztonság: pályázat társasházi kamerarendszerre és újjáalakult veszprémi polgárőrség

2021. december 4. 11:52
Több olyan intézkedés is született, illetve körvonalazódik Veszprémben, amelyek a közbiztonság megerősítését hivatottak előremozdítani. Ezekről tartott sajtótájékoztatót pénteken Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke.

Hamarosan megnyílik az a pályázati konstrukció, amelyben a veszprémi társasházak pályázhatnak saját kamerarendszerük kiépítésére, vagy felújítására. A város közbiztonsági keretéből erre 2,5 millió forintot különítettek el, a kiírás értelmében pedig a költségek 50%-át, legfeljebb 500 ezer forintot nyújt az önkormányzat ehhez a közbiztonsági fejlesztéshez társasházanként, mondta Pálinkás Roland, aki további intézkedésekről is beszámolt a közelmúltból közbiztonsági témakörben.

Pálinkás RolandPálinkás Roland

A közterület felügyelőket testkamerával szerelték fel, ez egyrészről az ő védelmükben történt, másrészről adott esetben hasznos bizonyítékokkal szolgálhat egyes közterületi bűncselekmények felderítésében.

Másik, közbiztonság szempontjából fontos esemény volt a városban az új városi polgárőr egyesület megalakulása. Pálinkás Roland ennek kapcsán elmondta, Veszprém polgárőr egyesületek tekintetében le volt maradva más városokhoz képest – csak Gyulafirátóton működött eddig aktív egyesület – most viszont egy városrészektől független, egész Veszprémben aktív civil szerveződés alakult meg.

Az egyesület elnöke Takács László, korábbi önkormányzati képviselő és bizottsági elnök lesz, a szakmai vezető pedig Borbély Zoltán, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője. A tagok toborzása folyamatos, várnak minden tenni akaró veszprémi polgárt, hogy aztán a közbiztonság szempontjából jótékony tevékenységüket az egész városban tudják folytatni.

Pálinkás Roland ezeken kívül megemlítette, hogy a közeljövőben egy prevenciós programot is indítanak a digitális önvédelem tematikájában. Itt elsősorban iskolás gyermekeket céloznak meg, akik sok szempontból is ki vannak szolgáltatva az interneten garázdálkodó bűnözőknek naivitásuk miatt.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.