Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Közbiztonság: pályázat társasházi kamerarendszerre és újjáalakult veszprémi polgárőrség

2021. december 4. 11:52
Több olyan intézkedés is született, illetve körvonalazódik Veszprémben, amelyek a közbiztonság megerősítését hivatottak előremozdítani. Ezekről tartott sajtótájékoztatót pénteken Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke.

Hamarosan megnyílik az a pályázati konstrukció, amelyben a veszprémi társasházak pályázhatnak saját kamerarendszerük kiépítésére, vagy felújítására. A város közbiztonsági keretéből erre 2,5 millió forintot különítettek el, a kiírás értelmében pedig a költségek 50%-át, legfeljebb 500 ezer forintot nyújt az önkormányzat ehhez a közbiztonsági fejlesztéshez társasházanként, mondta Pálinkás Roland, aki további intézkedésekről is beszámolt a közelmúltból közbiztonsági témakörben.

Pálinkás RolandPálinkás Roland

A közterület felügyelőket testkamerával szerelték fel, ez egyrészről az ő védelmükben történt, másrészről adott esetben hasznos bizonyítékokkal szolgálhat egyes közterületi bűncselekmények felderítésében.

Másik, közbiztonság szempontjából fontos esemény volt a városban az új városi polgárőr egyesület megalakulása. Pálinkás Roland ennek kapcsán elmondta, Veszprém polgárőr egyesületek tekintetében le volt maradva más városokhoz képest – csak Gyulafirátóton működött eddig aktív egyesület – most viszont egy városrészektől független, egész Veszprémben aktív civil szerveződés alakult meg.

Az egyesület elnöke Takács László, korábbi önkormányzati képviselő és bizottsági elnök lesz, a szakmai vezető pedig Borbély Zoltán, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője. A tagok toborzása folyamatos, várnak minden tenni akaró veszprémi polgárt, hogy aztán a közbiztonság szempontjából jótékony tevékenységüket az egész városban tudják folytatni.

Pálinkás Roland ezeken kívül megemlítette, hogy a közeljövőben egy prevenciós programot is indítanak a digitális önvédelem tematikájában. Itt elsősorban iskolás gyermekeket céloznak meg, akik sok szempontból is ki vannak szolgáltatva az interneten garázdálkodó bűnözőknek naivitásuk miatt.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.