Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra

2021. december 3. 15:11
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Négy fontos kormányzati intézkedést emelt ki Ovádi Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyek a magyar nyugdíjasok, családok, valamint az aktív munkavállalók életét segítik:

  • Nyugdíjprémium juttatása és a teljes 13. havi nyugdíj kifizetése.
  • Minimálbér és szakmunkás minimálbér megemelése, valamint állami támogatással beruházásélénkítés a gazdaságban.
  • Családok SZJA-visszatérítése
  • 25 év alatti munkavállalók SZJA-mentessége.

Viszont mielőtt ezek részleteibe bocsátkozott volna, megemlítette a Forbes magazinban bemutatott legújabb kutatást, ami a magyar városokat rangsorolta élhetőség szempontjából.

Ebben Veszprém ismét előkelő helyen végzett, ami a képviselő szerint azoknak a ma már nyugdíjas embereknek köszönhető, akik lerakták az alapjait mindennek.

Az ő támogatásukra a Kormány úgy döntött, hogy a 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémium mellett az előzetes ütemtervvel ellentétben már jövő februárban megkapják a teljes 13. havi nyugdíj összegét. (Korábban a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaépítése volt a cél.)

Ovádi Péter szót ejtett a kormányzat munkaalapú társadalom kiépítéséért tett intézkedéseiről is. Ebben megemlítette, hogy a pandémia alatt, a gazdasági recesszió hónapjaiban is Magyarország nem a segélyezésre, sokkal inkább a munkahelyek megmentésére helyezte a hangsúlyt. Ennek egyik helyi példája a Nemesvámoson kialakult helyzet, ahol az MTD bezárása több száz ember megélhetését veszélyeztette volna, viszont sikerült elérni, hogy állami támogatással a Knapp Hungary a Veszprém melletti települést válassza új üzemcsarnokának létrehozására, ahol ugyanúgy helyi munkavállalókat fog foglalkoztatni.

Országosan pedig a Kormány megemelte a minimálbért 200 ezer forintra, a szakmunkás minimálbért pedig 250 ezer forintra.

Ovádi felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2010 előtti baloldali kormányzás idején az átlagfizetés kevesebb volt, mint most a minimálbér Magyarországon.

Szintén a magyar embereket, kifejezetten a családokat segíti a jövőre esedékes SZJA-visszatérítés, ami összesen 600 milliárdos támogatás lesz, ennyi pénz marad a gyermeket nevelő szülőknél jövőre.

Végezetül a 25 év alatti munkavállalók támogatásáról is szót ejtett Ovádi Péter. Nekik a Kormány döntése értelmében nem kell SZJA-t fizetniük, így ennek a járuléknak az összege is náluk maradhat a keresetükből.

Mindezeken felül néhány aktuális helyi fejlesztést is kiemelt a képviselő, ami mind-mind a helyi gazdaság fellendítését szolgálja hosszú távon. Ilyen a Modern Városok Programból megvalósuló Szakipark-beruházás, vagy éppen a 8-as út fejlesztése, az 5 milliárd forintból elkezdődött veszprémi belterületi útfejlesztés, a környező kistelepüléseken pedig a Magyar Falu Programból már 2 milliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket. Ezek mind állami forrásból valósulhattak meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont Ovádi Péter Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hatalmas egyéni csúccsal, 3:26:20-as időeredménnyel teljesítette a Sevilla-maratont vasárnap. 2024. február 19. 11:13 A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56 Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér Sóly Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez. 2024. február 16. 9:33 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.