2021. december 6.
//
Miklós névnap

Innovációs konferenciát rendezett az egyetem

2021. november 24. 11:52
Innovációs konferenciát rendezett kedden a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, melynek fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt.

A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón dr. Gelencsér András rektor elmondta: a társadalmi innovációra nagy szükség van a mindennapjainkban, hiszen látjuk magunk körül a problémákat, a járványhelyzeten kívül is dadog a világ, a legnagyobb kihívást pedig az jelenti, hogy a társadalom miként tud reagálni ezekre a problémákra. A konferenciával kapcsolatban elmondta: céljuk, hogy ösztönözzék a különböző területek szakemberei közötti együttműködést.

Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja hozzátette: az egyetem feladata, hogy hidat képezzen a szakemberek között, segítse a kormányzati, a civil, az akadémiai és a versenyszféra együttműködését. Szintén ezt a folyamatot támogatják a kutatási és innovációs menedzserek képzésével is.

Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta: össze kell hangolni a tudományos és a gazdasági életet, és sokat kell még tenni az innováció társadalmasítása érdekében is, hiszen a kérdéskör mindannyiunkat érint.

A konferenciát személyes részvétellel rendezték meg.

vehir.hu

További cikkek

Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dózsa utcai épülete előtt már karácsonyi pompájában áll a fenyőfa.
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.