2022. január 19.
//
Sára névnap

Kézilabda Eb: két tornát is rendez a norvég, dán, svéd trió

2021. november 21. 12:03
MTI
A 2026-os férfi és a 2028-as női kézilabda Európa-bajnokságnak is Norvégia, Dánia és Svédország lesz a házigazdája.

Az európai szövetség bécsi kongresszusán elhangzott, hogy a 2026 januárjában sorra kerülő torna mérkőzéseit a jelenlegi tervek szerint kilenc városban - Koppenhágában, Herningben, Aarhusban, Kristianstadban, Malmőben, Stavangerben, Trondheimben, Bergenben és Oslóban - rendezik majd. A döntő hétvégére Herningben kerül sor.    

A női Európa-bajnokság 2026 decemberében Oroszországban lesz. A meccseket Szentpéterváron és Moszkvában játsszák, összesen három csarnokban, a döntő hétvége a fővárosban, a 12 ezres VTB Arenában lesz.    

A 2028-as férfi kontinenstorna rendezését Portugália, Spanyolország és Svájc kapta meg. A mérkőzéseknek hét város - Lisszabon, Bázel, Lausanne, Zürich, Valencia, Barcelona és Madrid - ad majd otthont. A döntő hétvége a barcelonai Palau St. Jordiban, vagy a madridi Wanda Metropolitanóban, esetleg az Estadio Santiago Bernabéuban lesz.    

A 2028-as női Európa-bajnokság kilenc helyszíne Stavanger, Trondheim, Bergen, Oslo, Koppenhága, Herning, Aarhus, Helsingborg és Göteborg lesz, a döntő hétvégének a norvég főváros ad otthont.

vehir.hu

További cikkek

Lékai: nem a támadásokon múlt, inkább a védekezésen
Lékai: nem a támadásokon múlt, inkább a védekezésen
Lékai Máté szerint nem a támadásokon, inkább a védekezésen múlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott nem tudta legyőzni Izland csapatát kedden, és így nem jutott tovább a csoportkörből a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.
Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott letisztultabban játszott vasárnap Portugália 31-30-as legyőzése során a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.
Máthé a legértékesebb góljának tartja a győztes találatot
Máthé a legértékesebb góljának tartja a győztes találatot
Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap.
A magyar válogatott hatalmas csatában verte Portugáliát
A magyar válogatott hatalmas csatában verte Portugáliát
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap a budapesti MVM Dome-ban.