2022. január 19.
//
Sára névnap

A közművelődési szakemberek a közösségek lelkei

Közművelődési szakemberek vehették át OKJ oklevelüket a Megyeházán pénteken.

A közművelődési szakemberek Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programjának keretében végezhették el a képesítést. 

A megjelenteket Vörösmarty Éva, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke köszöntötte. Elmondta: a munkába álló szakemberek szervesen bekapcsolódnak a közösségeket építő programok szervezésébe, ez azonban csak egy része a feladataiknak: ők lesznek a helyi kultúra értékeinek őrzői és népszerűsítői is. Hozzátette: a megyei értéktár bizottság elkötelezett az értékek és hagyományok gyűjtésében, dokumentálásában és széleskörű népszerűsítésében. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondta: a kormány elkötelezett a vidékfejlesztés iránt, ezért is indították el a Magyar Falu Programot az ötezer fő alatti településeket megcélozva. Az épületek megújítása azonban mit sem ér, ha nem tudjuk élettel megtölteni a tereket – ez a feladat vár a közművelődési szakemberekre, ők az épületek és a közösségek lelkei, akik a képviselő tapasztalatai szerint Veszprém megyében magas színvonalon végzik a munkájukat.

Az oklevélátadó ünnepségen dr. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programot, a térség jó példái közül pedig Kommendánt Irén, Megyer polgármestere és Kovárczi Erika közművelődési szakember valamint Győry Tünde, Jásd polgármestere és Róland-Vámosi Krisztina közművelődési szakember mutattak be néhányat. 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
A futsal fellegvárában rendezik a döntőt
A futsal fellegvárában rendezik a döntőt
A hétvégén a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnok biztosít otthont a futsal diákolimpiai országos döntőjének, amelybe megyénkből két csapat is sikerrel kvalifikálta magát.