Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Varrj mosható babát gyermekednek saját kezűleg

2021. november 19. 10:25

Nincs is szebb ajándék annál, mint amikor az ember saját kezűleg készít valamit egy szerettének. Ez különösen igaz, ha a gyermekünket lepjük meg egy kedves játékkal. Nézzük, hogyan varrhatsz könnyedén egy babát, melyet akár személyre is szabhatsz!

Szükséges eszközök

Mielőtt nekilátunk a projektnek, bizonyosodjunk meg róla, hogy minden szükséges eszköz és anyag rendelkezésre áll. A legjobb, ha előre tervezünk, és beütemezünk pár óra szabadidőt, amikor elkészíthetjük teljes nyugalomban a babát.

Az archoz és a végtagokhoz szükségünk lesz bőrszínű polyfilc vagy pamut anyagra. Ez adja majd meg az “emberi” formáját és színét a babának.

Ezután már gondolkodhatunk is a személyre szabáson, vajon minek örülne gyermekünk? Esetleg van egy kedvenc színe vagy mintája? Tervezzük meg, milyen ruhát viseljen a baba, és aszerint szerezzük be az anyagot.

Válassz szép gyerekmintás anyagot a Csipke Csodái méteráru webáruházból saját kezű kreálmányaidhoz!

A baba harisnyájához érdemes fehér színű pamutanyagot választani, a hajhoz, cipőhöz és szemekhez pedig filcanyagot ajánlunk.

Hogy a baba “életre kelhessen”, valamilyen töltőanyagot, például szilikongolyókat is szerezzünk be. Az arc részleteit megrajzolhatjuk textilfesték segítségével, vagy akár hímezhetjük is.

A ruha

Első lépésként a ruha gallérját varrjuk meg, melyhez 4 db egyforma méretű félkörre lesz szükségünk. Ezeket párosával varrjuk össze a félkör mentén, a vízszintes vonalat egyelőre azonban hagyjuk ki!

Ezután következhet a test, és a ruhához választott mintás pamut. A fejhez és testhez választott anyagokat tegyük egymásra, közéjük pedig a gallért illesszük. 1 cm-es szegéllyel varrjuk össze a három egymáson lévő anyagot.

Ezután az összevarrt anyagot nyissuk ki, és a szabásminta segítségével vágjuk ki a tökéletes méretet. Szükségünk lesz a többi összevarrt anyagra is, ezért ezektől még ne szabaduljunk meg!

Haj és fej

A hajhoz egy teljesen kerek mintára és egy elölről látható, akár frufrus vagy copfos mintára lesz szükségünk. Vágjuk ki a filcanyagból a haj formáit, és a belső szél mentén varrjuk össze. A töltőanyag miatt még ne varrjuk össze az egész fejet!

Az arc esetében megrajzolhatjuk saját kezűleg is a szemeket, orrot és szájat, de filcanyag segítségével is rávarrhatjuk őket, megfelelő méretre kivágva.

Karok, lábak

A testnél használt összevarrt anyagokat elővesszük, és a gallérhoz hasonlóan 4 db kar- és 4 db lábformát vágunk ki, melyekből 2-2-t összevarrunk. Ezeket kifordítva varrjuk a testhez, végül pedig beadagoljuk a töltőanyagot a fejhez, testhez és végtagokhoz.

A megmaradt ruhaanyagból könnyedén varrhatunk egy gumis kis szoknyát a babának, és készen is vagyunk!

Engedd el fantáziád, és készíts saját kezű ajándékokat a Csipke Csodái méteráru webáruház gyönyörű és minőségi textiljeiből! Tekintsd meg a széles választékot, és válogass a minták és színek közül!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.