Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Városrészi karácsonyt szervez a Cholnoky-kerekasztal

2021. november 18. 11:30
A Dózsavároshoz hasonlóan közös ünneplésre hívja a városrész lakóit a Cholnoky-kerekasztal december 10-én.

A két éves születésnapját ünneplő kerekasztal ezzel egy mérföldkőhöz is érkezett: 2019 novemberében Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő azzal a céllal hívta létre az informális közösséget, hogy egyfajta fórumként szolgálhassanak a városrész lakóinak és a kerekasztalon megvitathassák a Cholnoky-lakótelepet érintő problémákat, fejlődési lehetőségeket, másrészt hogy évi két-három rendezvény megszervezésével fellendítsék a lakótelep életét. Ezt a pandémia ugyan megnehezítette, de a tagok kitartottak, októberi ülésükön pedig szóba került az is, hogy közös karácsonyi ünneplésre hívják a városrész lakóit.

Legutóbbi, csütörtök délutáni ülésüket éppen azért is hívták össze most, hogy ennek részleteit megbeszéljék, emellett a találkozó a kerekasztal két éves fennállásának megünneplésére is jó lehetőséget adott.

Az ünnepségen ott volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki úgy fogalmazott, jó megtapasztalni azt az összetartozást és motiváltságot, ami a járván árnyékában is jellemzi a közösség tagjait. „Egy kerekasztal azért is hasznos, mert ilyenkor meg lehet beszélni a városrészi fejlesztéseket, be lehet gyűjteni az információkat, hogy mire van szüksége a lakóknak ahhoz, hogy a saját mikrokörnyezetükben még jobb legyen élni.”. Ovádi szerint ez azért is különösen fontos, mert a következő négy év fő kihívása ez lesz: „Porga Gyula polgármesterrel közösen úgy látjuk, a nagy városi fejlesztések most már révbe érnek, így elkezdhetünk nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a megoldásokra, amelyektől jobb lesz a városrészek élete is.”

Utóbbi pedig nemcsak azon múlik, hogy fel van-e újítva az orvosi rendelő – ami kétségtelenül fontos és kérésként meg is fogalmazódott –, de azon is, hogy az ott lakók mennyire tudnak közösségként is létezni, mennyire van lehetőség megismerni egymást, közös programokon részt venni.

Erre ad majd lehetőséget az első alkalommal megtartott városrészi adventi ünnepség, amelyet december 10-ére hirdettek meg a szervezők a Cholnoky iskola elé. Az esemény 15:30-tól veszi kezdetét egy közös karácsonyfa díszítéssel, majd 16 órától színes műsorral folytatódik: fellépnek a városrészi óvodások és iskolások, illetve a helyi nyugdíjasklub tagjai, emellett külön produkcióval készül a Szilágyi Táncegyüttes és a Veszprémi Petőfi Színház társulata is. Sótonyi Mónika elmondta, igyekeznek a városrész vállalkozásait is bevonni, így a fellépőknek és a látogatóknak szánt gyümölcsök, italok, ropogtatnivalók, édességek is mind-mind felajánlásokból származnak.

A városrészi karácsonyi ünnepség részleteinek megvitatása mellett a kerekasztal tagjai döntöttek arról is, hogy a jövőben formálisabb keretek között folytassák a tevékenységüket és egyesületté váljanak. Ez utóbbi azért fontos, mert így lehetőségük lesz pályázatokon is részt venni és több forráshoz jutni annak érdekében, hogy a jövőben még látványosabb programokat tudjanak szervezni.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.