Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Rossi: a futballban nincs ha

2021. november 16. 7:16 // Forrás: MTI
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata okosan és precízen játszott a lengyelek otthonában aratott 2-1-es siker alkalmával, de természetesen összességében a világbajnoki selejtezősorozat kapcsán nyomja a lelkét néhány dolog.

Az olasz szakember a varsói találkozót követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ugyan a lengyelek végig erőteljesen játszottak és irányítottak a mérkőzést, az ő csapata rendkívül fegyelmezetten tartotta be a taktikát és elsősorban ennek köszönhette a győzelmet.

Kapcsolódó cikk
Bravúros varsói győzelemmel zárt Marco Rossi csapata
A magyar labdarúgó-válogatott bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, hétfő este Varsóban.

"Ezek a srácok büszkék arra, hogy a magyar válogatott mezét viselhetik, hogy a hazájukat képviselhetik, és ahogyan Angliában, most is sikerült szép eredményt elérniük" - nyilatkozta Marco Rossi.

A lengyel újságírók kérdésére reagálva a kapitány azt mondta, amennyiben a házigazdáknak igazán szükségük lett volna a három pontra - mint ahogyan azt korábban mondták, hiszen a pótselejtezős kiemelésnél ez számít -, akkor ott lett volna a pályán Robert Lewandowski. Ezzel kapcsolatban Marco Rossi leszögezte, véleménye szerint minden bizonnyal a Bayern München nyomásának "engedett" a Paulo Sousa vezette lengyel szakmai stáb, és ő is járt már hasonló cipőben a német klubokkal szemben, akiknek azt üzente, hogy igenis minden válogatott mérkőzés fontos.

Marco Rossi elmondta, a csapatnak továbbra is szerénynek kell maradnia, és keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy fejlődjön.

A győztes magyar válogatott tagjai, szemben középen Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország - Magyarország mérkőzés után a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert. MTI/Szigetváry Zsolt A győztes magyar válogatott tagjai, szemben középen Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország - Magyarország mérkőzés után a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert. MTI/Szigetváry Zsolt

Az elmúlt esztendőről szólva Marco Rossi elmondta, fenomenális év lehetett volna, ha nincs az albánok elleni két vereség, ami egyébként mind a mai napig nyomasztja a lelkét, hiszen ellenük minimum három vagy négy pont megszerzésében bízott. Hozzátette, persze ha ez sikerül, akkor minden bizonnyal a lengyelek sem pihentették volna ma Lewandowskit, de a futballban nincsen ha.

Az MLSZ Twitter-oldalának beszámolója szerint az első magyar gólt szerző Schäfer András elmondta, már a bemelegítésnél érezte, hogy jól mennek a befejezések. " Készültünk rá, hogy én érkezek a hosszúra, ezért tudatos akció volt, egy kis szerencsével. Mióta a keretben vagyok úgy érzem, hogy felfelé ível a pályánk."

A győztes gólt szerző Gazdag Dániel - aki pénteken San Marino ellen is eredményes volt a Puskás Arénában - a mérkőzést követően arról beszélt, hogy mivel az albánok elleni vereségekkel elszállt az esélyük a világbajnoki kvalifikációra, ezért szerettek volna visszaadni valamit a szurkolóknak abból, amit a nyári Európa-bajnokságon kaptak tőlük.    

"Ezért is akartuk odatenni magunkat ezen a két mérkőzésen is, hogy örömet okozzunk nekik" - mondta a Philadelphia Union futballistája.    

A csapatkapitány Szalai Ádám azt mondta: "Le a kalappal a csapat előtt, hogy ilyen sok hiányzóval is így küzdött - ahogy Kiss Tamás beszállt, Gazdag Dániel gólt lőtt, Schäfer András fejelt. Sok fiatalra van szükségünk, olyanokra, akik már rólam ráncigálnák a mezt."

Dibusz Dénes megjegyezte, szerették volna folytatni, amit a Wembley Stadionban az angolok elleni 1-1-es döntetlennel elkezdtek. "Szerettük volna szépen zárni az évet. Látszott, hogy mennyire motivált a csapat és nagyon büszke vagyok rá, hogy a kijutás szempontjából tét nélküli mérkőzésen is ilyen odaadással tudtunk küzdeni.

A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtezős Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.