Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Márton-napi hangulat az Óváros téri piacon

2021. november 11. 12:59 // Forrás: VEB2023
A kéthetente, vasárnaponként reggeltől kora délutánig nyitva tartó pezsgő hangulatú piacra minden alkalommal új és új témákkal készülnek a szervezők: a november 14-i piacot a Márton-nap határozza meg.

A november 14-i piac egyik fénypontjának ígérkezik, hogy a sokak által titokzatosnak tartott szarvasgombák világába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.  Az Erdőkerülő csapata 11.15-kor tart ismertetőt és bemutatót e drága ritkaságok kereséséről, élőhelyéről, a különböző fajokról, a kutyás gyűjtés titkairól.  Gréczi Vivien azt tervezi, hogy bemutatja a hazai szarvasgomba fajokat, eloszlat néhány gyakori tévhitet, és persze magával viszi hűséges segítőtársát, Hubát, a vizslát. A bakonyi szarvasgombászat rajongójaként beszél majd arról is, miképp használjuk fel a szarvasgombát, hogy valódi élmény lehessen e ritkaság fogyasztása. 

Az össze nem téveszthetően EKF színekben ragyogó food truckban most a Petrányi Pince és Borterasz csapatával és finomságaival találkozhatnak a látogatók. A reflektorfényben a libából készült ételek lesznek, mellé pedig kiváló borokat is kínálnak a termelők, egyenesen a Füred-Csopaki borvidékről.

A piac kéthetente vasárnaponként 8:00 – 14:00 óta között lesz nyitva. Piaci napok ebben az évben: november 14., november 28., december 12., és december 19. 

vehir.hu
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.