2023. május 31.
//
Angéla névnap

A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk

Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.

„A futás látszólag egyéni sport, de valójában egy nagy közösséget alkotnak azok, akik űzik ezt a mozgásformát” – mondta Ovádi Péter, országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt a Veszprémvölgyben, azon a jótékonysági futáson, amellyel a pár hete súlyos edzésbalesetet szenvedő dr. Varjú Gábor felépülését támogatták és amelyen a képviselő is elindult.

A szombathelyi állatorvosért nem túlzás kijelenteni, hogy az egész futó közösség megmozdult, Veszprémben több százan regisztráltak az eseményre, akik a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről indulva a Gulya-dombon keresztül telesíthették az 5, illetve 10 km-es távot.

Az eseményre nem csak Veszprémből érkeztek amatőr és profi sportolók, Szombathelyről is népes csapat érkezett, hogy részvételükkel – a nevezési díjakból befolyt összeget dr. Varjú Gábor felépülésére fordítják – támogassák sportoló társukat.

A szervező Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya mind szakmailag, mind emberbaráti szempontból kiváló eseményt hozott létre. A rajtnál felolvasták azt a levelet, amit dr. Varjú Gábor írt lábadozása közben a kórházból, ebben úgy fogalmazott, ilyen súlyos baleset után döbben rá az ember, hogy még az sem lehet természetes, hogy tudunk lélegezni és járni, mindazonáltal folyamatosan küzd a felépüléséért, amiben nagyon sokat számít neki a társai támogatása, mint írta.

A beérkezésnél pedig a futók küldhettek videóüzenetet, amiből a szervezők egy kisfilmet fognak készíteni, amit eljuttatnak társuknak.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Béndek Péter és több társa már közel egy évtizede áll szoros kapcsolatban Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes kovásznai gyermekotthonával, akiknek rendszeresen szerveznek gyűjtést, az adományokat pedig személyesen, saját erőből viszik ki az otthonba Veszprémből.
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
A „Segítő kezek” jótékonysági kezdeményezés kiváló példája annak, amikor valakiben egyszemélyben megfogalmazódik a segítő szándék és nagyon hamar hasonló gondolkodású követőket talál maga mellett. Robozné Erődi Ildikó, a civil életben turisztikai menedzser, egyébként festőművész időt és energiát nem sajnálva, vágott bele abba, hogy segítse a veszprémi Bárczi Gusztáv Iskola alapítványát, ennek a munkának az eredményeképp pedig szerda kora este tartottak egy meghitt hangulatú jótékonysági estet a Veszprémi Petőfi Színház aulájában.
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.