Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Több szándék is találkozott, aminek hála megtisztult a Palást utcai ösvény

2021. október 31. 10:33
Önkormányzati képviselő, helyi baráti kör és aktív civilek is metszőollót, valamint gereblyét ragadtak, hogy közösen megtisztítsák a Palást utcából nyíló hangulatos ösvényt.

Szombat délelőtt a hűvös idő ellenére is többen összegyűltek a Palást utca végénél, ahová Halmay Gábor, önkormányzati képviselő szervezett közösségi megmozdulást, melynek az volt a célja, hogy kitisztítsák a benőtt faágaktól, így még járhatóbbá tegyék az utca végéből nyíló kis ösvényt.

Az akcióban a képviselő mellett a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai, a ProBono Egyesület fiataljai, valamint a veszprémi cserkészcsapat is részt vett.

Halmay Gábor a munka közben portálunknak elmondta, a Palást utcaiak már régóta szerették volna, ha a természetes ösvény megtisztulna a benőtt növényektől, hiszen gyakran használják gyalogos közlekedéshez.

Az időzítés sem véletlen, hiszen pár nappal korábban jelentették be, hogy a szomszédos városrészben szintén környezetszépítő akciókat szerveznek, ott Csík Richárd, önkormányzati képviselő támogatásával szerveznek lombhullató ünnepet nemsokára. Ehhez a civil összefogáshoz kapcsolódtak most a Jeruzsálemhegyiek.

Halmay GáborHalmay Gábor

A kellemes hangulatú munka közben az önkéntesek forró teával melegedtek meg, miközben az is eldőlt, hogy a jövőben a közeli focipálya környékét fogják hasonló módon megtisztítani és rendbe rakni.

Hajas Bálint
Simon Dani
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.