Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felülvizsgálják az idősügyi koncepciót

2021. október 29. 12:23
Ismét ülésezett a városházán az Idősügyi tanács, ahol a legfontosabb feladatok közt a város koncepciójának felülvizsgálata szerepelt, amely kifejezetten az idős emberek ügyeivel, lehetőségeivel és támogatásával foglalkozik.

Az Idősügyi tanács hagyományosan kétszer ülésezik egy évben, egyszer az év elején a költségvetés elfogadásakor, valamint ősszel. Csütörtök délután a városházán találkoztak a tanács vezetői, a nyugdíjas klubok delegáltjai, valamint a városi intézmények vezetői, az idősellátásban résztvevő szervek, illetve önkormányzati képviselők és az idősüggyel foglalkozó önkormányzati dolgozók.

A tanácskozást Hegedűs Barbara, alpolgármester, az Idősügyi tanács elnöke, valamint Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke vezették, amelyen a felmerülő ötletek és javaslatok mellett az egyik legfontosabb pont a város idősügyi koncepciójának felülvizsgálata volt.

Hegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselőHegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselő

A megjelentek egyet értettek abban, hogy a most érvényben lévő koncepciót, amit még 2012-ben fogadták el, így közel 10 év után már esedékes, hogy felülvizsgálják, a mostani állapothoz és kibővült lehetőségekhez igazítsák.

Hegedűs Barbara két fontos irányelvet fogalmazott meg, amely alapján elindulnak az új ötletek beépítésével a koncepcióba. Ezek alapján kidolgozzák, hogy hogyan lehetne még hatékonyabban támogatni az aktív, a városi közéletben és kulturális eseményeken folyamatosan részt vevő nyugdíjasokat, valamint másik pillérként azokat az időseket sem hagyják ki, akik már kevésbé tudják ellátni magukat és különböző segítségre szorulnak a mindennapokban.

Az alpolgármestertől megtudtuk, a tervek szerint 2022-ben fogják elfogadni az új koncepciót, ami 5 évre, azaz 2027-ig tartalmaz majd programpontokat.

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.